NRK Meny
Normal

Politimann på ferie sørget for stort narkobeslag

Tre personer er siktet for oppbevaring av fem kilo hasj. Det var en politimann på vei på ferie som oppdaget en mann som oppførte seg svært merkelig på flyplassen i Bodø.

Hasjbeslag i Bodø

Kofferten mannen hadde med seg fra flyplassen viste seg å inneholde i overkant av 5 kilo hasj, med en anslått gateverdi på i overkant av 750.000 kroner.

Foto: Politiet i Nordland

Politibetjenten ringte sine kollegaer ved Bodø politistasjon, disse dro hjem til mannens bolig og foretok en ransaking, skriver politiet i en pressemelding.

Kofferten mannen hadde med seg fra flyplassen viste seg å inneholde i overkant av fem kilo hasj, med en anslått gateverdi på i overkant av 750.000 kroner.

Mannen og to andre personer som var tilstede ble pågrepet. De er alle tre siktet for medvirkning til oppbevaring av narkotika, og ble løslatt etter avhør på onsdag, skriver politiet.

Knut Waldemar Solli i politiets kriminalseksjon i Bodø ønsker ikke å gå nærmere inn på hva som gjorde at politibetjenten fikk mistanke, men påpeker at de er trent til å legge merke til mistenkelig oppførsel.

– Når politifolk på fritiden legger merke til unormale ting, hender det at de melder fra til kollegaer eller griper inn selv, om det er nødvendig. Politifolk er trent og vant til å legge merke til avvik fra normal, sier Solli.

Politiet etterforsker saken videre før de etter hvert tar saken til retten.