– Det grønne skiftet kan ødelegge

Nordland Høyre er redd for nok en gang å tape slaget om oljeutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Illustrasjonsfoto

Høyre i Nordland gjentok kravet om konsekvensutredning på sitt årsmøte i helga.

Foto: Nordahl, Aleksander / NTB scanpix

I helga var det årsmøte i Nordland Høyre. Jonny Finstad fra Vestvågøy ble gjenvalgt som leder for to nye år. Nå mobiliserer han og fylkespartiet nok en gang for at det skal gjennomføres en konsekvensutredning av en framtidig olje- og gassutvinning i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

– Vi er redd for at dette igjen kan ende opp som en symbolsak som man er villig til å ofre for å få til et samarbeid med andre partier. Miljøsiden og det grønne skiftet brer om seg, sier Finstad.

Jonny Finstad
Foto: Vestvågøy kommune

I en resolusjon fra årsmøtet forventes det at Høyre i neste stortingsperiode vil kjempe for å få på plass konsekvensutredning. Ifølge Finstad arbeides det nå internt i Høyre med å forme partiprogrammet fram mot neste stortingsvalg i 2017.

– Dette er et veldig viktig punkt for oss som vi fortsatt vil skal være Høyres politikk nasjonalt. Dette er en sak vi ikke gir oss på.

Kan bremse arbeidsledigheten

Etter sist stortingsvalg la Høyre og Fremskrittspartiet bort kravet om en konsekvensutredning for å få til et samarbeid med Venstre og Kristelig Folkeparti.

Nå mener Finstad at den økende arbeidsledigheten i Norge er et godt argument for å ta opp igjen kravet.

– I ei tid der vi ser økende arbeidsledighet i landet, må Nordland og Nord-Norge ta et større ansvar for den nasjonale økonomien. Den ledige arbeidskrafta kan vi ha bruk for i Nordland hvis vi får lov til å utvikle muligheten vi har.