Hopp til innhold

Nok et barn forsøkt lokket inn i en bil i Bodø

Foreldre i Bodø har den siste tiden vært bekymret, etter at flere barn har blitt forsøkt lokket inn i en fremmed bil. Nå har det skjedd igjen.

Løpsmark skole

Gutten som ble forsøkt lokket inn i en bil skal være en elev ved Løpsmark skole.

Foto: Malin Nygård Solberg / NRK

Et barn ble mandag tilbudt skyss av en fremmed voksen i en bil. Dette skjedde på skoleveien på Nordsia i Bodø, etter SFO-tid.

Rektor Hilde Wiik på Løpsmark skole oppfordrer foreldre til å ta en prat med barna sine om hendelsene. Samtidig sørge for at barna har noen å gå sammen med til og fra skolen.

– Vi har varslet alle elevene og sendt mail til foreldre og bedt de være obs, og bedt om at de snakker med barna om det som har skjedd her, sier Wiik. ​​​

Løpsmark skole

Rektor Wiik forteller at det er viktig å ta slike situasjoner på alvor.

– Det er trist, men nå er vi nødt til å ta denne praten med barna. Det tror jeg mange foreldre allerede har gjort i etterkant av det som har skjedd i Bodø tidligere.

Episoden skal ha løst seg ved at eleven sa nei og gikk videre hjem der han varslet sin mor. Politiet skal være orientert i saken.

Tredje hendelse

Tidligere i år har det vært flere hendelser både på Alstad og Grønnåsen. Nå har det altså også skjedd på Nordsida i forbindelse med Løpsmark skole.

Politiet uttalte i forbindelse med de andre hendelsene at det ikke har vært noen fysisk kontakt mellom mannen og barna. Det var det heller ikke denne gangen.

knutws

Kriminalsjef ved Bodø politistasjon, Knut Waldemar Solli sier de jobber med å identifisere mannen som har tatt kontakt med barna.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

– Barna har gjort helt riktig, avslått tilbudet, oppsøkt trygge voksne med en gang etterpå, og fortalt om hendelsen, sier leder for kriminalseksjonen ved Bodø politistasjon, sa Knut Waldermar Solli i pressemeldingen som ble utsendt etter en tidligere hendelse.

Politiet opplyser tirsdag via kommunikasjonsavdelingen at talspersonen i saken må sette seg bedre inn i saken før han kan uttale seg om den.

Har du opplysninger i saken, kan du ringe politiet på 02800.