NRK Meny
Normal

Mariell nektes å dra på ungdomssamling

24 år gamle Mariell Fagerheim fra Tromsø får ikke lov til å reise på ungdomssamling på MS-senteret i Hakadal. Hun fikk avslag på søknaden til tross for at hun aldri tidligere har vært på rehabilitering.

Mariell Fagerheim

24 år gamle Mariell Fagerheim har aldri tidligere vært på rehabilitering, men fikk likevel avslaget fra Helse Nord.

Foto: Privat

24-åringen har aldri tidligere vært på rehabilitering, men fikk likevel avslaget fra Helse Nord. Det siste året har ikke en eneste MS-pasient nordfra fått reise sørover på rehabilitering.

– Jeg har aldri vært på rehabilitering og jeg tenkte at ungdomsoppholdet hadde vært midt i blinken, sier hun.

Hun hadde gledet seg til å reise sørover for å treffe andre unge med den alvorlige nevrologiske sykdommen MS. Denne uka fikk hun et muntlig avslag.

– Jeg blir fort sliten og plages med utmattelse, så det hadde vært veldig fint å være med på et slikt opphold, sier hun.

I Bodø har MS-syke Knut Storvik samlet inn mer en 3200 underskrifter til støtte for det spesialiserte MS-senteret i Hakadal. De har ikke lenger en eneste pasient fra nord, fordi Helse Nord vil bygge opp et eget tilbud i landsdelen.

– Nå begynner det å bli ganske mange klager. Jeg synes det er uverdig og er frustrert fordi ting tar så lang tid. I mellomtida er det mye tap og forlis. At vi skal være prøvekaniner for at de skal bygge opp kompetansen, synes jeg er uverdig, sier Storvik.

Ordnet seg fri

Mariell Fagerheim

Mariell hadde ordnet seg to uker fri fra jobben sin, da hun fikk avslag på søknaden sin.

Foto: Privat

Fagerheim hadde for lenge siden ordnet seg fri fra halvdagsjobben på sykehjemmet for å dra på ungdomssamling.

– Jeg hadde ordnet med to uker fri.

Men 24-åringen må trolig se langt etter et opphold på MS-senteret i Hakadal.

Informasjonssjef Kristian Fanghol i Helse Nord kan ikke kommentere enkeltsaker, men sier at Valnesfjord er et godt alternativ.

– Generelt er det et ungdomstilbud for MS-pasienter i Valnesfjord. Når det gjelder Hakadal, så hadde de mulighet til å levere inn anbud på slike tjenester til Helse Nord. Det gjorde de aldri, og det angrer de nok på, sier Fanghol.