NRK Meny
Normal

Marits eks til Ylvingen

Det er duket for dramatikk når denne kjekkasen kommer til Himmelblå-øya.

Terje Himmelblå 2

EKS-FAKTOREN: Hvorfor kommer Marits eks Terje til Ylvingen?

Foto: NRK

Persongalleriet i serien Himmelblå utvides ytterligere, og hva vil skje når Marits eks-mann Terje uanmeldt kommer til Ylvingen?

Hvem er Terje?

Terje, spilt av Kyrre Hellum er Iris og Robins pappa, og har blitt fremstilt som en fraværende og svikefull type. Men er han nå egentlig det?

Terje Himmelblå 1

GJENSYN: Robin får treffe pappa Terje igjen i den nye sesongen av Himmelblå.

Foto: NRK

Søndag er det klart for et gjensyn med serien, som mer enn noen annen har vunnet hjertene til norske tv-seere. I gjennomsnitt har mer enn 1,2 millioner nordmenn fulgt Marit, Kim og de andre ute på Ylvingen, og det gjør den til den mest sette dramaserien på norsk tv noensinne.

Seerrekord for Himmelblå

1.309.000 benket seg foran tv-en til sesongavslutningen, det vil si at hele 63 prosent av alle tv-seere valgte Himmelblå den aktuelle søndagen i mars i fjor. Nå er nesten et år gått, og nå skal vi endelig få vite hva som har rørt seg ute på Ylvingen.

Himmelblå

POPULÆR: Line Verndal spiller Marit i serien fra Helgeland.

Foto: Liv Ask / NRK / NRK

I serien er nå et og et halvt år gått, og det har skjedd forandringer. Nytt er det at familien Grøndahl flytter til øya for å ta seg et friår. Hvilken mottakelse vil familien få etter at rådmann Leif Grøndahl tidligere truet med å legge ned skolen på øya?

ALT OM HIMMELBLÅ

Marits datter Iris er ferdig med ungdomsskolen og flytter til fastlandet. Hvordan vil det gå med henne der?

– Kim, kor e du?

Det dramatiske høydepunktet forrige sesong var da Kim forsvant på havet. Hele Ylvingen lette fortvilet etter ham, men Kim kom aldri tilbake. Hva som skjedde med Kim er fortsatt ikke kjent. Hva tror du?

Synger Jokke for Himmelblå-Kim

Edvard Schultheiss som spiller Kim fikk et enormt antall bekymrede SMS fra tv-publikum etter at karakteren hans forsvant.

– De spør om jeg kan svømme og sånn. Egentlig mye rare spørsmål, sa Edvard Schultheiss til NRK.

Og på nettet har debattene og teoriene vært mange, og det er nesten et folkekrav at Kim kommer tilbake til Ylvingen og Himmelblå.

Pressekontakt i NRK Drama, Hege Fagerheim er sparsom med opplysninger, men avslører at løsningen på Kim-mysteriet ikke vil komme i første episode.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

HVA MENER DU OM HIMMELBLÅ?