Mann (66) fikk hodeskader etter utforkjøring

Bilen forsvant ut av veien i 80-sonen mellom Hattfjelldal og Trofors. Den involverte 66-åringen ble sendt med ambulansehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen hvor tilstanden blir beskrevet som stabil.

Trafikkulykke

Bilen har gått av veien i en 80-sone og snurret rundt før den stanset i noen grantrær et godt stykke unna veibanen. – Bilen er totalvraket, forteller politiets operasjonsleder.

Foto: Rune Stabbforsmo

Mannen på 66 år fra Helgeland var alene i bilen som forsvant ut av veien. Etter å ha passert autovernet rullet bilen til den stanset i noen grantrær et stykke unna veibanen. Politiet opplyste på twitter at et ambulansefly ble tilkalt for å frakte den skadde til sykehus.

– Ambulanseflyet blir brukt for å få vedkommende raskt til sykehus. Det er en vurdering som helsepersonellet på stedet har gjort, forteller operasjonslederen.

Operasjonssentralen opplyste senere at det var snakk om et ambulansehelikopter, og ikke et ambulansefly, som først oppgitt.

Ulykken skal ha skjedd fire kilometer vest for Hattfjelldal på fylkesvei 73. Operasjonsleder ved Helgelandspolitiet, Jon Røsdal, forteller til NRK at bilen er totalvraket og ligger langt unna veibanen.

Han sier helsepersonellet på stedet tok vurderingen om å tilkalle ambulansehelikopteret. Pasienten ble sendt til Helgelandssykehuset på Sandnessjøen hvor de raskt fikk inn melding om at pasienten var på vei.

– Vi har fått inn en melding om at pasienten er på vei, det er det vi vet per nå, fortalte intensivsykepleier Ketil Bårdgård.

Moderate skader

I en pressemelding klokken 18.25 opplyser Helgelandssykehuset i Sandnessjøen at den skadde 66-åringen slapp unna ulykken uten alvorlige skader. Det skal være snakk om lette til moderate hodeskader og pasienten blir fortsatt behandlet på intensiven, men tilstanden beskrives som stabil.

Trafikkulykke ute av veien
Foto: RUNE STABBFORSMO
Laster kart, vennligst vent...