Hopp til innhold

Tre Bodø/Glimt-spillere er koronasmittet

Hele Bodø/Glimts A-lag ble satt i karantene etter at flere av dem hadde vært i kontakt med en smittet person. Nå er har tre spillere fått påvist koronasmitte.

Bodø/Glimt er mestere i Eliteserien 2020, og slo Viking 3-0 i sin siste kamp på hjemmebane på Aspmyra stadion. Laget har satt mange rekorder dette året.

Hele Bodø/Glimts A-lag er satt i karantene etter mistanke om koronasmitte i troppen.

Foto: Andreas Nilsen Trygstad / NRK

Det skriver Avisa Nordland.

– Vi har fått påvist tre positive koronatester internt hos oss. Samtlige spillere i troppen settes nå i karantene, sammen med store deler av støtteapparatet rundt A-laget, sier Glimt-lege Morten Sørgård til avisen.

Sørgård vil på nåværende tidspunkt ikke gå ut med navn på spillerne.

Det siste døgnet er det registrert 11 nye tilfeller av koronasmitte i Bodø.

Smittekilden er foreløpig ukjent og kommunen har satt i gang omfattende smittesporing.

– Det er sendt prøver til Oslo for analyse med tanke på å finne ut om noen er smittet med mutert virus, og svaret på dette får vi i løpet av uka, sier kommuneoverlege Tor Claudi.

Til sammen 150 personer er nå i karantene i Bodø, opplyste kommunen under en pressekonferanse tirsdag.

– Vi ser relativt alvorlig på dette. Vi har hatt en veldig fredelig situasjon i Bodø i januar og tidlig februar, så har vi plutselig fått et oppbluss de siste dagene som vi er ganske bekymret over, sier Claudi.

Spillere i karantene tidligere

19 personer tilknyttet A-laget var i karantene tidligere i år. Årsaken var at Glimt-spissen Victor Boniface testet positivt for covid-19.

– Det er bare en ukes tid siden hele laget endelig kunne møtes på treningsfeltet på Aspmyra igjen, etter at store deler av laget var satt ut av spill med karantene tidligere i sesongoppkjøringen. Nå blir treningene avbrutt igjen, skriver klubben på sine nettsider.

Glimt hadde allerede utsatt treningskampen mot Brann kommende fredag. Samme lag kommer på besøk til Aspmyra når Eliteserien starter mandag 5. april.

Da kommer Brann på besøk til Aspmyra.

Også i fjor var det smitte i Glimt-troppen. Da Bodø/Glimt sikret seriegullet på høsten, satt både Marius Lode og Patrick Berg isolert etter å ha blitt smittet under landslagssamling.

Smitte på skole

En videregåendeelev ved Norges Toppidrettsgymnas (NTG) Bodø er blant de smittede, bekrefter rektor ved skolen.

Det er det andre tilfellet ved skolen. Også en ungdomsskoleelev fikk i går påvist smitte. Alle elever er nå satt i karantene ut dagen og får digital undervisning.

– Vi vil i løpet av dagen vurdere om flere skoler skal settes i rød kategori, sier Claudi.

Kommunen har så langt satt to klasser ved andre skoler i karantene.

Det er foreløpig ikke oppdaget smitte i institusjoner som sykehjem og sykehus, men flere ansatte er satt i karantene.

Havna i Bodø

Ni personer har fått påvist koronasmitte i Bodø det siste døgnet.

Foto: Benjamin Fredriksen / NRK

Innreisesmitte

Kommunen mener ting tyder på at smitten kommer fra utlandet, men kommuneoverlegen vil ikke knytte den til arbeidsinnvandring.

Kommunen har sendt prøver til FHI for å avklare om smitten skyldes det muterte viruset.

– Jeg tror alle som har smitteutbrudd nå har en mistanke eller frykt for at det kan være det muterte viruset.

Dersom utbruddet skyldes det muterte viruset blir karantenereglene strengere. Antallet personer som ses på som nærkontakter vil blant annet utvides.

På spørsmål om det er aktuelt å stenge ned Bodø svarer smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen slik:

– Vi må være fokusert på at tiltakene treffer mest mulig målrettet. Vi vil så langt det lar seg gjøre unngå tiltak som treffer flatt over hele befolkningen. Derfor må vi ha en løpende vurdering gjennom dagen om hva som skal gjøres.

Kommunen arrangerer en ny pressekonferanse klokken 16 i ettermiddag.

Bodø kommune opplyste tidligere i dag om åtte nye smittede. Dette ble under pressekonferansen oppjustert til ni. Samtidig venter kommunen nye prøvesvar i løpet av dagen.