NRK Meny
Normal

Ingen pågrepet etter voldtekt

Nesten tre uker etter at ei 10 år gammel jente ble voldtatt i Mosjøen har politiet fortsatt ikke pågrepet noen.

Mosjøen

FORTSATT ULØST: Ingen er pågrepet etter at en 10 år gammel jente ble voldtatt her i Mosjøen for to uker siden.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

Kåre Skognes

VANSKELIG SAK: Det sier politiadvokat Kåre Skognes om voldtektssaken i Mosjøen.

Foto: Helgeland Politidistrikt

Selv om ingen er pågrepet for ugjeringa så langt er målet å løse saken, sier politiadvokat Kåre Skognes.

– Det er et omfattende arbeid som er gjort. Og fortsatt en god del arbeid å gjøre etterforskningsmessig, sier Skognes, som har bistand fra to etterforskere fra KRIPOS.

Voldtatt på skoelvei

Det var den 3. september at ei 10 år gammel jente skal ha blitt voldtatt i et skogholt i Mosjøen, mellom klokken 08 og 09 på morgenen. Politiet mistenker en tenåringsgutt for å stå bak ugjerningen. To andre tenåringer skal ha sett på mens ungdommen forgrep seg på den unge jenta.

Kåre Skognes sier dette er en vanskelig sak, men vil ikke gå inn på detaljer i etterforskningen. Han opplyser at det er gjort flere avhør og at det fortsatt foretas avhør i saken.

Har fått tips

– Vi har også fått inn flere tips som vi arbeider med, og vi har fortsatt med gå fra dør til dør for å skaffe informasjon. Senest tirsdag denne uka, sier Skognes.

Hvor lang tid etterforskningen vil ta vil han ikke ha noen formening om, men han forsikrer at politiet har fokus på å løse saken, og da tenker han ikke på hvor lang tid etterforskningsarbeidet vil ta.

Kripos på plass

Kripos kom forrige uke til Mosjøen, og politiet har begynt å gå fra dør-til-dør for å få inn flere tips i saken. I mellomtiden venter foreldre og barn ved skolen i Mosjøen på at saken skal få en avklaring slik at hverdagen kan begynne igjen.