NRK Meny
Normal

Havarikommisjonen skal finne årsaken til havariet

Det er store skader på MF «Godfjord». Rederiet Torghatten håper å slepe ferga til verksted på onsdag.

I hele dag har arbeidet med å tømt ferga for vann pågått, for det ble store skader på skorget. Rederiet håper å slepe ferga til verksted allerede i morgen.

Det var mandag morgen at bilferga «Godfjord» braste inn i fjellveggen ved Stokkasjøen og vannet fosset inn i salongen hvor intetanende passasjerer befant seg. Det ble noen dramatiske minutter før mannskapet fikk iverksatt evakuering av de fire passasjerene.

Fremdeles med tydelig slagside ligger havaristen MF Godfjord helt i fjæresteinene ved Stokkasjøen i Vevelstad tirsdag ettermiddag.

Her blir passasjerene transportert bort fra stedet.

Her blir passasjerene transportert bort fra stedet.

Foto: LARS STOKKA

I hele dag har det pågått arbeid med å få tømt ferga for vann, for det ble store skader på skorget.

– Vi jobber nå med å få tømt båten for vann slik at vi kan slepe den til Sandnessjøen, sier administrerende direktør i Torghatten Stein Andre Olsen til NRK.

Gikk rett i fjellveggen

Lars Stokka var en av passasjerene om bord på ferga.En dag etter den dramatiske fergeturen var han tilbake på kaia i Vevelstad.

– Jeg burde ha skjønt at det holdt på å gå galt når jeg så fjellveggen kom nærmere og nærmere.

Lars Stokka var om bord på ferga

Det kjentes ut som om hele siden ble skrapet opp på babord side. Jeg gikk ut av bilen og så i salongen at vannet kom fossende inn. Folk var i sjokk, forteller passasjer Lars Stokka Arnesen til NRK.

Foto: FRANK NYGÅRD / NRK

Og det er ikke første gangen ferga som på folkemunne kalt ulykkesferga har gått på grunn.

Allerede den første uka krasjet ferga inn i kaia tre ganger – to av uhellene skjedde på samme dag. Det brøt ut panikk og fire personer ble sendt til sykehus med lettere skader.

1. februar i år grunnstøtte ferga for fjerde gang – med ni personer om bord.

– Det er jo rart å tenke det har skjedd fem ganger i løpet av ett år, det er relativt ofte, sier Stokka.

Reserveferge inntil videre

De trettitalls innbyggerne på Vevelstad har nå fått reserveferge på sambandet. Og nå håper de å slippe og gå ombord i ulykkesferga mer.

Neste høst skal en ny bilferge med en kapasitet på 60 personbiler settes inn i Tjøtta-Forvik-sambandet. Enn så lenge må lokalbefolkningen ta til takke med «Godfjord».

Ordfører i Ken- Richard Hansen i Vevelstad priset seg lykkelig at havariet endte godt, men sier at tålmodigheten er slutt.

– Jeg er opprørt og forbanna. Dette går ikke lenger. Det har vært kaos siden juli i fjor. Nå håper jeg ferga hogges opp til spiker og ikke kommer tilbake, sier Hansen.

Havarikommisjonen skal nå se om de finner årsaken til havariet.