- Denne kampen bør vi vinne

Bodø/Glimt-spillerne er fulle av selvtillit før møtet med et Løv-Ham som sliter i bunnstriden.

Video Bodø/Glimt - Asker 31.07.2011

Bodø/Glimt - Løv-Ham 04.09.11

Et formsterkt Bodø/Glimt møter et ungt Løv-Ham på Aspmyra. Mens gultrøyene jakter poeng i kampen om opprykk, sliter bergenserne i bunnstriden.

– Dette er en kamp vi bør vinne. Det er tre viktige poeng vi kan ta, så vi går for seier, sier Daniel Berntsen til NRK.no

18-åringen er sikker på at ingen av Glimt-spillerne vil ta lett på kampen.

– Vi har ingen planer om å undervurdere Løv-Ham. Dersom vi går ut og gir full innsats og spiller slik vi gjorde i andreomgang mot Hødd, så blir det tre poeng.

Daniel Berntsen - Bodø/Glimt - Hamkam

HERJET: Daniel Berntsen har vært en viktig spiller for Bodø/Glimt i årets sesong.

Foto: Sigurd Steinum / NRK


Unge lag

De helgule har ikke tapt på over to måneder i serien, og har klatret til en femteplass på tabellen, etter en dårlig start på sesongen. Sist søndag ble det 3-1 seier hjemme mot Hødd, med en andreomgang det luktet svidd av.

– Utfordringen for oss, på nytt igjen, er at dette er en kamp alle forventer vi skal vinne. Vi har mange unge spillere med lite erfaring, så det kan være en vanskelig nøtt å forsikre at ikke noen begynner å slakke av litt. Vi klarte det bra mot Hødd. Det blir en ganske lik kamp nå, sier Glimt-trener Cato Hansen.

Også Løv-Ham har mange unge spillere.

– Det er en voksen oppgave vi står overfor. Vi møter et Glimt-lag som har vært veldig gode, spesielt hjemme, men de har også vært gode borte. Vi har kommet til Bodø med et særdeles ungt lag, hvor snittalderen i dag er på 20,9 år. Jeg håper at de bruker de siste timene til å vokse litt ekstra, sier trener Tom Mangersnes.

Bodø/Glimt-trener Cato Hansen

Bodø/Glimt-trener Cato Hansen.

Foto: Bjarne Hagen
Tom Mangersnes

Hovedtrener for Løv-Ham, Tom Mangersnes.

Foto: Hanne Hagen Rotnes / NRK
– Ikke umulig oppgave

Selv om han mener det blir en tøff kamp mot Glimt, forsikrer han at spillerne hans er svært sugne på seier.

– Det er ikke umulig. Vi har lagt en plan for hvordan vi skal ha en god mulighet til å hamle opp med Glimt i dag, så får vi se hvordan det ender til slutt, sier Mangersnes.

Den siste uken har det vært hektisk aktivititet på kontorene hos Glimt. Forhandlinger rundt Daniel Berntsens karriere endte med at 18-åringen skal spille for Rosenborg fra 01.01.2012.

Fokus på Glimt

Han forsikrer at all fokus er på Glimt og arbeidsoppgavene i dagens kamp mot Løv-Ham.

– Nå er ting avklart, så det er ikke noe problem. Mens jeg fortsatt er i Glimt, så er alt fokuset på Glimt, så får vi heller ta Rosenborg når den tid kommer, sier Berntsen.

I tillegg til Berntsen bytter Mounir Hamoud klubb etter sesongen. Han er klar for Strømsgodset. Glimt-trener Cato Hansen har to på at begge gir alt for Glimt i høst.

– Med Mounir har det jo gått veldig bra til nå. Når det gjelder Daniel, så er jo ting avklart nå i forhold til hans situasjon, og jeg har tro på at han klarer å holde fokus på arbeidsoppgavene i Glimt.

Slitt med sykdom

Før dagens kamp har både Tom Erik Nordberg og Christian Berg slitt med sykdom. Berg har slitt med sår hals og forkjølelse, mens Nordberg har slitt med omgangssyke. Begge er imidlertid klar og starter dagens kamp på Aspmyra.

Glimt ligger bare to poeng bak Hønefoss på andreplass, og håper å ta igjen det forspranget på de resterende ni kampene.

Tabellen er svært jevn. Både Ranheim på tredjeplass, Sandefjord på fjerdeplass og Bodø/Glimt på femte har 36 poeng. Ham-Kam på sjetteplass har 34 poeng med en kamp mindre spilt.

Løv-Ham på sin side ligger med kun 13 poeng på 21 kamper, og er nest sist på tabellen.

Se høydepunktene fra Løv-Ham - Bodø/Glimt i mai

Video Løvham - Bodø/Glimt