Stor selvtillit i Glimt-leiren før bortekamp

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne i kveld, sier optimistisk Glimt-trener.

Sandnes Ulf - Bodø/Glimt
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Det er klart for eliteseriens 12. runde, og Bodø/Glimt reiser sørover for å møte Sandnes Ulf i kveld. De helgule har skutt fart på tabellen, og med seks strake seiere er det et sterkt Bodø-lag som gjester Sandnes stadion.

– Til nå har vi spilt sterke kamper på bortebane, og i kveld er det fullt fokus. Vi skal reise nedover og spille en god kamp, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

 Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen ser fram til en spennende kamp i Sandnes.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

De lyseblå rogalendingene ligger på en foreløpig sisteplass på tabellen med sju poeng på elleve spilte kamper, mens Glimt kan skilte seg med en niendeplass og 17 poeng.

– Stiller med friske ben

– Det har vært god stemning i laget i lang tid. Nå har vi vært formlaget i eliteserien også i mai, slik som vi var i 1. divisjon i fjor. Det er godt at vi holder stand, også med tanke på hvor mange spillere vi har hatt ute, sier Halvorsen.

Blant annet måtte Bodø-lagets stjernespiller Papa «Badou» Ndiaye stå over slaget om Nord-Norge torsdag i forrige uke grunnet hjernerystelse. Glimt slo likevel TIL 1–2 i cupen og er derfor videre. Lagets siste fire seiere har vært på bortebane.

– Kampene kommer tett på, både med cup og seriefotball. Nå har vi fått restituert oss og stiller med friske ben i kveld.

Sterkt spill

Viking-Bodø glimt

Glimt sikret tre viktige poeng borte mot Viking i forrige serierunde.

Foto: Anders Fehn / NRK

Sist seriekamp tok Glimt en imponerende borteseier mot Viking med stillingen 2–3. Etter kampen mot Sandnes Ulf i kveld gjester Molde Aspmyra stadion på torsdag.

– Hvorfor gjør dere det så bra nå?

– Jeg satt tre punkter på tavla da jeg tok over trenerjobben for halvannet år siden; lagmoral, arbeidsmoral og vinnervilje. Det har vi vist i hele år. Vi har en veldig innarbeidet måte å spille på, både offensivt og defensivt.

Halvorsen er svært fornøyd med lagets innsats så langt i sesongen. Skuta ble snudd tidsnok.

– Vi er Bodø/Glimt

– Vi begynte jo med tre strake tap. Men vi er et nyopprykket lag, så vi var aldri stresset. Vi er ikke Rosenborg eller Strømsgodset, vi er Bodø/Glimt.

Asle Andersens Sandnes Ulf vil få en tøff kamp i Rogaland, mener Halvorsen, som ser lyst på kampen som kan gi Glimt nye tre poeng.

– Vi gleder oss til hver kamp, og vi skal gjøre alt vi kan for å vinne i kveld.

Kampstart er klokken 18 på Sandnes stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Adrian (27) må vise finger, rope, rekke tunge og lage kysselyder. Helst når det passer ekstremt dårlig.
Venke opplevde enhver hesteeiers mareritt da hun oppdaget en fremmed mann i stallen hennes.