Stor selvtillit i Glimt-leiren før bortekamp

– Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne i kveld, sier optimistisk Glimt-trener.

Sandnes Ulf - Bodø/Glimt
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det er klart for eliteseriens 12. runde, og Bodø/Glimt reiser sørover for å møte Sandnes Ulf i kveld. De helgule har skutt fart på tabellen, og med seks strake seiere er det et sterkt Bodø-lag som gjester Sandnes stadion.

– Til nå har vi spilt sterke kamper på bortebane, og i kveld er det fullt fokus. Vi skal reise nedover og spille en god kamp, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til NRK.

 Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen ser fram til en spennende kamp i Sandnes.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

De lyseblå rogalendingene ligger på en foreløpig sisteplass på tabellen med sju poeng på elleve spilte kamper, mens Glimt kan skilte seg med en niendeplass og 17 poeng.

– Stiller med friske ben

– Det har vært god stemning i laget i lang tid. Nå har vi vært formlaget i eliteserien også i mai, slik som vi var i 1. divisjon i fjor. Det er godt at vi holder stand, også med tanke på hvor mange spillere vi har hatt ute, sier Halvorsen.

Blant annet måtte Bodø-lagets stjernespiller Papa «Badou» Ndiaye stå over slaget om Nord-Norge torsdag i forrige uke grunnet hjernerystelse. Glimt slo likevel TIL 1–2 i cupen og er derfor videre. Lagets siste fire seiere har vært på bortebane.

– Kampene kommer tett på, både med cup og seriefotball. Nå har vi fått restituert oss og stiller med friske ben i kveld.

Sterkt spill

Viking-Bodø glimt

Glimt sikret tre viktige poeng borte mot Viking i forrige serierunde.

Foto: Anders Fehn / NRK

Sist seriekamp tok Glimt en imponerende borteseier mot Viking med stillingen 2–3. Etter kampen mot Sandnes Ulf i kveld gjester Molde Aspmyra stadion på torsdag.

– Hvorfor gjør dere det så bra nå?

– Jeg satt tre punkter på tavla da jeg tok over trenerjobben for halvannet år siden; lagmoral, arbeidsmoral og vinnervilje. Det har vi vist i hele år. Vi har en veldig innarbeidet måte å spille på, både offensivt og defensivt.

Halvorsen er svært fornøyd med lagets innsats så langt i sesongen. Skuta ble snudd tidsnok.

– Vi er Bodø/Glimt

– Vi begynte jo med tre strake tap. Men vi er et nyopprykket lag, så vi var aldri stresset. Vi er ikke Rosenborg eller Strømsgodset, vi er Bodø/Glimt.

Asle Andersens Sandnes Ulf vil få en tøff kamp i Rogaland, mener Halvorsen, som ser lyst på kampen som kan gi Glimt nye tre poeng.

– Vi gleder oss til hver kamp, og vi skal gjøre alt vi kan for å vinne i kveld.

Kampstart er klokken 18 på Sandnes stadion.

Laster innhold, vennligst vent..