Hopp til innhold

Glimt-stjerne får ikke delta i «Slaget om Nord-Norge»

Førstedivisjonslaget Tromsø har et historisk overtak på Bodø/Glimt. Det vil de helgule gjøre noe med i kveld, uten sin kanskje største stjerne.

Glimt scorer

Papa «Badou» Ndiaye scoret et nydelig mål borte mot Haugesund i cupen i fjor. Senegaleseren må stå over kveldens kamp mot Tromsø.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Mens resten av lagene gjorde opp om billettene til fjerde runde i cupen allerede i går kveld, skal de to nord-norske rivalene kjempe seg i mellom i kveld.

Torsdag reiste de helgule fra Bodø nordover, etter å ha gjort unna de siste forberedelsene før møtet med førstedivisjonslaget fra Tromsø.

– Jeg tror det blir mye oppmerksomhet rundt denne kampen. Vi har et veldig bra lag, og vi må være fokuserte og klare til å krige. Klarer vi det, så kan vi vinne, sier midtbaneelegant Papa «Badou» Ndiaye.

Må stå over

Onsdag deltok han for tredje gang på trening siden den dramatiske smellen på Viking stadion for drøyt halvannen uke siden.

Jan Halvor Halvorsen

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen må klare seg uten sin kanskje beste spiller.

Foto: Øystein Nygård / NRK

I formiddag ble det klart at Glimts nummer 7, som er med resten av laget nordover til Tromsø, ikke får spille kampen.

Årsaken er at klubbens medisinske støtteapparat vender tommelen ned som følge av hjernerystelsen, skriver Avisa Nordland.

– Jeg skulle gjerne brukt Badou i denne kampen. Han har trent med laget i tre dager og virker pigg. Men, når legene ikke klarerer ham for kamp, så får vi heller vente til han er spilleklar, sier Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til avisa.

Historisk overtak

Dermed er Glimt-laget betydelig svekket foran rivaloppgjøret mot TIL i kveld. De helgule er forberedt på tøffe tak mot laget i rødhvite striper.

De siste elleve årene har lagene møttes 46 ganger. Tromsø har vunnet 22 av kampene, mens Glimt har gått seirende ut 13 ganger.

Ett av de mest minnerike oppgjørene er nok cupfinalen på Ullevål i 1996. Den gang vant laget fra Tromsø 2-1.

– Spillerne er motiverte, og vi gleder oss til denne kampen. Hver eneste kamp er en cupfinale for oss. Vi må jobbe steinhardt for å få et godt resultat, sier lynvingen fra Nesna, Ulrik Berglann.

Papa Badou Ndiaye

Papa «Badou» Ndiaye går glipp av kveldens rivaloppgjør.

Foto: Ola Helness / NRK

Til tross for flere skadefravær i stallen er motivasjonen på topp, forsikrer Berglann.

– Det er jo rivalisering på høyt nivå. Det har alltid vært rivalisering mellom TIL og Bodø/Glimt. Det blir artig å oppleve det én gang til.

Eneste oppgjør i år

Møtet på Alfheim blir nemlig eneste mulighet til å se de to lagene mot hverandre i en offisiell kamp denne sesongen.

For mens Glimt ligger trygt plassert rundt midten av Eliteserietabellen, kjemper torsdagens motstandere om opprykk fra førstedivisjon.

Likevel går ikke Glimt-spillerne uten videre med på at de er favoritter, tross divisjonsforskjellen.

– I cupen kan alt skje. Vi må bare ta én kamp om gangen, sier Berglann på godt fotballnorsk.

– Det er ikke bare å reise opp dit og ta hjem seieren, legger han til.

Kanskje har han cupmøtet mellom de to lagene på Aspmyra i 2002 i bakhodet. Også den gang var Bodø/Glimt i Eliteserien, mens Tromsø holdt til i førstedivisjon. Resultatet? 1-5.

– Uhyre viktig

Trond Olsen

Det er som regel tøffe tak når rivalene i nord møtes. Her setter Glimts Trond Olsen inn 3-1 i en treningskamp på Aspmyra i Bodø i vinter.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

Onsdag kveld ble fjerde runde i cupen trukket. Dersom Glimt vinner møter de Stabæk på Aspmyra. Går Tromsø seirende ut må de reise til Bærum.

Før den tid kommer handler det uansett bare om å komme seg videre fra den tredje runden.

Sist lagene fra Nord-Norges to største byer møttes i Norgesmesterskapet var i 2012. Da vant TIL 1-0 mot Glimt, også den gang på hjemmebane.

For Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen, som selv er fra Bamble i Telemark, blir dette hans aller første nordnorske rivaloppgjør.

– For meg er dette en helt vanlig fotballkamp. Jeg vet at akkurat denne kampen betyr uhyre mye for Tromsø- og Glimt-supporterne. Det er veldig flott, men for oss er dette en viktig cupkamp, sier han til Avisa Nordland.

– Vi går alltid til kamp for å vinne. Så også denne gang, legger han til.

  • Kampen kan du følge på NRK P1 klokka 18
Bodø/Glimt er forberedt på tøffe tak mot Tromsø når de møtes i morra i tredje runde i cupen. Tromsø har slått Glimt de fleste gangene lagene har møttes de siste 10 årene, men nå er det Glimt som må tåle favorittstempel.

Bodø/Glimt må være forberedt på tøffe tak mot Tromsø når de møtes i tredje runde i cupen. Tromsø har slått Glimt de fleste gangene lagene har møttes de siste 10 årene, men nå er det Glimt som er en divisjon over TIL og må tåle favorittstempel.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal