NRK Meny
Normal

Forlenget varetekt for drapsdømt

Mannen som er dømt for å ha kvalt sin kone på Nesna i fjor sommer, har fått forlenget varetektsfengslingen sin med åtte nye uker.

Mann pågrepet etter mistenkelig dødsfall

Lørdag 6. juli i fjor ble kvinnen i 50-årene funnet død på Havblikk camping. Hennes ektemann ble senere tiltalt og dømt for forsettlig drap.

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

Rana tingrett dømte i mars mannen i 60-årene til fengsel i 12 år, etter at kona hans ble funnet kvalt på Havblikk Camping i Nesna i juli i fjor.

Mannen nekter fortsatt straffskyld og tidligere denne måneden ble det kjent at han anker dommen.

Nå har Rana tingrett gitt medhold i at mannen må sitte i varetekt i nye åtte uker, fram til 23. juni, skriver Rana Blad.

Håper på rask behandling

Rettssak Nesna

– Vi mener avgjørelsen om skyldspørsmålet er uriktig, sa mannens forsvarer Per Magne Kristiansen etter at anken ble kjent.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Mannens forsvarer Per Magne Kristiansen har tidligere fortalt NRK at han håper ankesaken kan komme opp for lagmannsretten i løpet av de nærmeste månedene.

– Vi mener avgjørelsen om skyldspørsmålet er uriktig. Vi mener tingretten har vurdert bevisene feil og kommet til en uriktig avgjørelse, sa Kristiansen til NRK.

Kvinnen ble funnet død på Havblikk Camping i Nesna i fjor sommer. Det var ektemannen som meldte fra om at kona var død av hjertestans. Ifølge obduksjonsrapporten ble kvinnen kvalt, og ektemannen ble siktet og senere tiltalt for forsettlig drap.

– Avdøde må ha følt stor redsel

Dommen på 12 år i tingretten var helt i tråd med påstanden fra aktor Erik Thronæs, som mente bevisene mot tiltalte var overveldende.

– Handlingen fremstår som meningsløs og vi finner ikke noe motiv. Vi har hørt om uenighet mellom ekteparet. Situasjonen minner mer om et tilfelle som har kommet ut av kontroll etter en krangel, sa Thronæs i sin avsluttende prosedyre.

– Allmennpreventive hensyn taler for streng straff. Avdøde må ha følt stor redsel. Vi kan ikke se at det særlige formildende omstendigheter, oppsummerte han.

Politiet om drapssaken i Nesna

Her kan du se politiets første pressekonferanse etter drapet. Politiadvokat Andreas Christiansen (i midten) fortalte at politiet hadde utvidet siktelsen mot mannen i 50-årene.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?