NRK Meny
Normal

61-åring dømt for Nesnadrapet

En 61-årig mann fra Mo i Rana er kjent skyldig i drap på kona si på en campingplass i Nesna kommune i fjor sommer.

Rettssak Nesna

Forsvarer Per Magne Kristiansen sier at mannen som ble dømt for Nesna-drapet vil forklare seg annerledes i lagmannsretten.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Juryen i Hålogaland lagmannsrett kom med sin kjennelse torsdag, skriver Rana Blad, skriver Rana Blad.

I Rana tingrett ble mannen dømt til fengsel i tolv år, i tillegg til å betale 200.000 kroner i oppreisningserstatning til hver av de tre sønnene hennes.

Etter partenes prosedyrer skal retten ta stilling til straffenivået.

Anket dommen

Mandag denne uka startet ankesaken etter drapet på Havblikk camping i Nesna i Nordland i fjor sommer.

En mann i begynnelsen av 60-årene ble i Rana tingrett i mars dømt til 12 års fengsel for å ha kvalt sin kone i familiens campingvogn natt til 6. juli i fjor. Mannen har hele tiden nektet straffskyld, og i april fortalte hans forsvarer Per Magne Kristiansen at saken ble anket til lagmannsretten.

– Husket mer

Denne uka forklarte forsvareren at 61-åringen husker mer enn i tingretten. Han forventet at saken i lagmannsretten vil fortone seg noe annerledes enn det som skjedde i tingretten.

Kvinnen ble funnet død på Havblikk Camping i Nesna i fjor sommer. Det var ektemannen som meldte fra om at kona var død av hjertestans. Ifølge obduksjonsrapporten ble kvinnen kvalt, og ektemannen ble siktet og senere tiltalt for forsettlig drap.

Dømt i tingretten

Etterforsker drap på campingplass på Nesna

Politiet skjønte tidlig at det var noe mistenkelig med dødsfallet på Havblikk camping i juli 2013. Etter kort tid ble ektemannen siktet for forsettlig drap.

Foto: Hans Petter Sørensen / www.faroutfocus.no

Under rettssaken i Rana tingrett ba aktor Erik Thronæs om 12 års fengsel for mannen og fikk fullt gjennomslag både når det gjaldt bevisvurderingen og straffepåstanden.

– Det er ingen rimelig tvil om at det er tiltalte som er gjerningsmannen, sa Thronæs i innledningen av sin prosedyre.

Mannen ble også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisingserstatning til hver av sine tre voksne sønner. Thronæs mente bevisene mot mannen var overveldende.

– Det er ikke funnet tekniske spor etter en ukjent gjerningsmann, og det finnes heller ikke motiv for at det skulle være noen andre som har gjort dette. Samtidig kan vi utelukke selvdrap. Skadene på avdødes hals er påvist på flere steder som passer med at det er tatt et kvelningsgrep, sa han.