NRK Meny

Flytter ti statlige arbeidsplasser til Bodø

Kulturdepartementet har besluttet å flytte Kulturrådets nasjonale oppgaver på museumsfeltet fra Oslo til Bodø. Flyttingen omfatter om lag 10 arbeidsplasser.

Linda Helleland

– Dette er et ledd i Regjeringens politikk med å spre statlige arbeidsplasser i hele landet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Dette er et ledd i Regjeringens politikk med å spre statlige arbeidsplasser i hele landet. Samtidig kan flyttingen både bidra til å tydeliggjøre museumsoppgavene og styrke Kulturrådets virksomhet som helhet, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

– Bodø er en betydelig by med 50 000 innbyggere, et rikt kulturliv og et sterkt museumsfaglig miljø, som vil bidra til å sikre nødvendig kompetanse også på sikt, fortsetter hun.

I april inngikk regjeringspartiene og Venstre en hestehandel der en ny plan for utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo inngikk. Planen skal legges fram for Stortinget i februar.

Sist gang det skjedde ble det bråk.

«Umenneskelig» var ordet ansatte brukte da Bondevik II-regjeringen gjennomførte en storstilt utflytting av statlige arbeidsplasser fra Oslo til distriktene.

Ifølge Bergens Tidene var verken Høyre eller Frp særlig interessert i forslaget, men Venstre fikk gjennomslag da de løftet spørsmålet inn i forhandlingene om det nye inntektssystemet.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Se hvordan fluefiske ser ut fra lufta. Bildene er tatt utenfor Bodø.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.