Flere evakuert etter flere eksplosjoner ved brennende tunnel på Ofotbanen

Det har vært flere eksplosjoner i en tunnel på Ofotbanen på Bjørnfjell. E 10 var stengt, mens jernbanen er stengt. Giftig røyk gjør at området er evakuert, og brannmannskapene ikke kunne drive slokking.

Brann på bjørnfjell

Slik ser det ut av brannen på Bjørnfjell på Ofotbanen. Tunnelen er i full fyr, og politiet har satt en 1000 m sperregrense på grunn av gassflasker i tunnelen.

Foto: NRK-tipser

Togtrafikken på Ofotbanen er stengt etter at det brøt ut brann i en 400 meter lang tunnel. Ingen personer er skadet, men ei hytte som ligger ved siden av tunnelen har brent ned, og folk i området måtte evakuere på grunn av flere eksplosjoner og giftig røyk.

Både politi, brannvesen og ambulanse er på stedet.

Tunnelen er overtent. Snøoverbygget har brent ned til grunnen. Trevirket er innsatt med kreosot, noe som medfører at røyken er giftig. Derfor ble også E10 stengt i en periode, sier operasjonsleder Bo Ivar Nilsson i Nordland politidistrikt.

– Gassflaskene har sprengt

Det var ingen personer i tunnelen like ved Riksgrensen da det begynte å brenne.

– Det har foregått tunnelarbeid i området, men dette arbeidet har foregått på nattetid, sier Nilsson.

Sikkerhetsavstanden er satt til en kilometer på grunn av at det var laget gassflasker i tunnelen. Det var lenge snakk om at gassflasker i tunnelen inneholdt den giftige gassen acetyl, og derfor måtte brannmannskapene trekke seg tilbake, og utsette slokkearbeidet.

Det skal imidlertid være propan- og oksygenflasker. Flere av disse gassflaskene har sprengt.

Nå er imidlertid brannslokkingen i gang, og brannvesenet har kontroll over brannen, sier Nilsson til NRK.

Evakuerer folk i området

Det var Bane Nor som meldte om eksplosjonen på Twitter i 11.30 tiden. Det var en svensk statsborger som meldte inn brannen.

Politiet i Nordland ber folk som befinner seg i området, om å evakuere seg selv.

– Vi evakuerer folk på stedet, men på grunn av røyken er det vanskelig. Vi har evakuert ganske mange så langt, men oppfordrer folk til å evakuere seg selv, sier Nilsson.

Laster kart, vennligst vent...