NRK Meny
Normal

Far anker dom etter sønnens (3) død

Mannen som er dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde, mener han er uskyldig.

Erik Thronæs og Christian Wiig

Christian Wiig (t.h) representerer mannen som i Rana tingrett ble dømt til åtte års fengsel for å ha forvoldt sønnens død. Her sammen med aktor Erik Thronæs da saken gikk for Rana tingrett.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Jeg har fått bekreftet at klienten min vil anke. Han mener seg uskyldig dømt, spesielt for legemsbeskadigelse med dødsfølge mot sønnen, opplyser mannens forsvarer, Christian Wiig, til NRK.

I slutten av mars ble mannen i Rana tingrett dømt til fengsel i åtte år for å ha forvoldt sønnens død. Dommen var i tråd med aktors påstand.

Barnefaren, som er i 30-årene, har hele tiden nektet straffskyld for treåringens død, men ble ikke trodd i tingretten.

Nå skal forsvareren forberede anken til lagmannsretten.

– Jeg har skrevet en formell anke, deler av den må begrunnes. Det håper jeg å få gjort i neste uke, forteller Wiig.

Døde av hodeskader

Domfeltes tre år gamle sønn ble 1. mars i fjor brakt til sykehuset i Mo i Rana i ambulanse. Gutten var i live da han ankom sykehuset, men døde senere av hodeskader.

Ifølge tiltalen ble gutten mishandlet i elleve måneder før han døde av de omfattende hodeskadene.

Rana tingrett mente det samlet sett var bevist at mannen påførte sønnen de skadene som gjorde at han døde.

I dommen påpekte retten at de sakkyndiges erklæringer og forklaringer har vært avgjørende. De la til at mannen utvilsomt har utsatt flere av sine barn for vold over en lengre periode, noe han også ble dømt for.

Trolig til høsten

I retten ba forsvarer Christian Wiig i sin prosedyre om at klienten hans skulle frifinnes. Advokaten mente retten ikke kunne se bort fra at guttens skader kunne stamme fra et fall.

Statsadvokat Erik Thronæs bekrefter overfor NRK at de har mottatt mannens anke. Trolig kommer saken opp for lagmannsretten til høsten.

Thronæs uttalte følgende til NRK da dommen falt i mars:

– Jeg synes det er veldig bra at retten har fulgt påtalemyndigheten. Vi fikk også en lovendring i 2010, hvor formålet var å få høyere straff for alvorlige voldslovbrudd. Vold mot barn er et område som er høyt prioritert og det er bra at retten følger på.