Dronningen av Lofoten

Etter at Dronning Sonja hadde tent julegrana i Svolvær, trådte hun selv inn barneflokken for å gå rundt treet.

Dronning Sonja gikk rundt juletreet sammen med barna

Aldri før har så mange mennesker vært samlet på torvet i Lofothovedstaden, for å fortsette feiringen av Lofotens fastlandsforbindelse, Lofast.

Etter at Dronningen hadde stått for den offisielle åpningen av Lofast tidligere på dagen, kom hun og det store følget av gjester i kortesje til Lofoten, først for lunsj og senere for folkefesten på torvet, med kulturelle innslag, festtaler, og ikke minst tenningen av den uomtvistelig flotteste grana det er mulig å oppdrive.

Dronning rundt treet

Da Dronningen sørget for at det ble lys, startet et knippe ungdomsskoleelever på scenen å synge Nord-norsk julesalme av Trygve Hoff, akkompagnert av Svolvær Musikkforening, mens Dronningen skred ned i folkemengden for å slutte seg til gangen rundt treet, sammen med et hopetall unger med nisseluer, men også med ordfører Hugo Bjørnstad og politimester Elisabeth Kaas i lenkene.

Populær

Det var anslagsvis 5000 mennesker samlet på torvet, og det er neppe noen tvil om at Dronningen denne 1.desemberdagen i regionen har økt sin popularitet.

Fra før av er folk vel kjent med at Hennes Kongelige Høyhet gjennom mange år har hatt nettopp Lofoten som yndet turområde.

Dronning Sonja er Dronningen av Lofoten.

Og etterpå smalt et storslagent fyrverkeri over lofothimmelen.