Hopp til innhold

Dette er Nord-Norges fineste utsikt

I hele sommer har NRK jaktet på Nord-Norges vakreste utsikt. Publikum har stemt frem utsikten fra en sommerbolig på tettstedet Brennsund med bare én fastboende som den fineste.

Vinneren av Nord-Norges fineste utsikt

Utsikten fra sommerhuset til Reidun Kjelling Nybø er kåret Nord-Norges fineste.

Foto: Ole Dalen / NRK

I bunken med 4000 bilder var det ett som skilte seg ut, det var både juryen og NRK-seere fra mer enn 30 land som har vært med og stemt fram vinneren.

Vinnerbildet er tatt av Reidun Kjelling Nybø, og viser utsikten fra kjøkkenvinduet på sommerhuset i Brennsund i nordlandskommunen Steigen. Her ser man utover mot Breivika og vestover i skjærgården.

Bildet ble påmeldt helt i siste liten, og Nybø synes det er stas at så mange synes hun har den fineste utsikten.

– Da jeg var yngre skjønte jeg ikke helt hvor vakkert det var her ute. Nå blir jeg aldri lei av å titte ut av vinduet. Det er fantastisk morsomt å bli plukket ut som vinner, sier hun.

Nord-Norges fineste utsikt

Reidun Kjelling Nybø publiserte dette bilde på sin instagramkonto.

Foto: reidun kjelling nybø

En jury bestående av reiselivsdirektør i Visit Norway, Bente Bratland Holm, Nord-Norsk fotograf Marthe Mølstre og regionredaktør for NRK i Nord-Norge, Tone Kunst valgte ut ni av over de 4000 utsiktsbildene som publikum deretter kunne stemme på.

Se alle de ni finalistene og direktesendingen fra kåringen nederst i saken.

Barndomsparadiset

Huset i Brennsund har vært i Nybøs familie siden det ble bygd på 1950-tallet, og hun har tilbrakt nesten alle feriene gjennom oppveksten der.

– Da jeg var lita pleide jeg og mine søsken å leke på stranda nedenfor huset. Vi hadde navn på steinene og fanget krabber. Dette er mitt barndomsparadis, sier hun.

Siden Nybø overtok huset sammen med sin mann for cirka 20 år siden, har de fortsatt å tilbringe somrene der.

Bygda ligger nesten isolert fra omverdenen, med ingen veier og bare en fastboende. For å komme seg ut dit må man enten gå den lange veien over fjellet, eller reise med hurtigbåten fra Bodø.

– Jeg har en hektisk hverdag, og da er det ekstra godt å komme ut til sommerhuset uten mobildekning for å koble helt av, sier Nybø.

Nord-Norges fineste utsikt

– Jeg blir liksom aldri helt lei av utsikten her ute, sier Reidun Kjelling Nybø.

Foto: privat

Stemmer fra hele verden

I overkant av 4000 gikk inn på NRK og avga sin stemme i konkurransen, og vinnerbildet fikk 22,3 prosent av stemmene.

Stemmene kommer fra 37 forskjellige land, deriblant Sverige, Tyskland, USA, Ukraina, Australia, Puerto Rico og Thailand. De fleste stemmene kommer likevel naturlig nok fra Norge.

På 2. plass kom utsikten fra Kleivhalsen i Lurøy kommune i Nordland og på 3. plass kom utsikten fra Torsvikskogen i Ørnes i Nordland.

Dette er finalistene