Bodø/Glimt ett steg nærmere Mesterligaen: Tok første stikk mot Zagreb

Amahl Pellegrino (32) ble matchvinner på Aspmyra og gjør at Bodø/Glimt er i førersetet før returoppgjøret mot Dinamo Zagreb i Mesterligaens playoff.

Pellegrino sender Glimt opp i ledelsen 1-0.

1-0: Amahl Pellegrino setter inn kampens eneste scoring i oppgjøret mot Dinamo Zagreb i Bodø.

– Det er en fantastisk kveld, men jeg føler at vi mangler kronen på verket. Å stå med 1-0 føles nesten som et tap, sier Pellegrino til TV 2.

Som så mange ganger tidligere denne sesongen satte den brennhete vingen fyr på Aspmyra.

Avgjørelsen falt etter 37 minutter. En strålende Joel Mvuka (19) serverte et praktfullt innlegg inn i boksen, som gikk like over hårtustene til danske Rasmus Lauritsen i Dinamo-forsvaret.

Like bak ventet Pellegrino, som kontant stanget hjemmelaget i ledelsen 1–0.

Pellegrino er soleklar toppscorer i Eliteserien så langt med 17 mål på 16 kamper, og scoret to mål i generalprøven mot Sarpsborg 08 sist fredag.

Amahl Pellegrino scorer 1-0 mot Dinamo Zagreb.

MÅLTEFT: Amahl Pellegrino jubler som så mange ganger før denne sesongen foran publikum på Aspmyra.

Glimt-trener Kjetil Knutsen virket å delvis fornøyd med å bare vinne 1–0 hjemme på Aspmyra.

– Du ønsker alltid et bedre utgangspunkt, men det er OK. Så får vi jobbe ut ifra det, sier Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

Traff tverrligger

Og det kunne fort vært enda flere mål for gultrøyene før pause.

Lars-Jørgen Salvesen steg til værs på en corner fra Elias Hagen, men tverrliggeren sto i veien for sørlendingen.

Pellegrino var nær å bli tomålsscorer etter 54 minutter da han fra 15 meter avsluttet like utenfor mål, mens et gisp gikk gjennom publikum.

Glimt-fansen jubler etter 1-0 scoringen mot Dinamo Zagreb.

JUBEL: Hjemmefansen tar av etter Pellegrinos scoring.

Gjestene fra Kroatia så lenge rystet ut i møte med gultrøyene, men etter rundt timen spilt i Bodø yppet de seg.

Innbytter Bruno Petkovic headet ballen opp på nettaket, før Mislav Orsic avsluttet utenfor.

Annullert Zagreb-mål

Etter 70 minutter hamret Mahir Emreli ballen opp i nettaket bak Glimts målvakt Nikita Haikin, men både linjedommer og VAR vinket for en offside tre pasninger tidligere.

Før kampen advarte Glimt-trener Knutsen om at bortelaget var kyniske og kom til å spille på resultat. Det fikk man se ti minutter før slutt, da Zagreb-målvakt Dominik Livakovic brukte lang tid på å sette ballen i spill fra fem meter.

– Hvert lag bruker sine virkemidler, så det var vi forberedt på. Vi snakket om før kampen om å ikke miste fokus, for det er kun dommeren som kan gjøre noe med det, sier Knutsen etter kampen.

Ni minutter før slutt kom Glimts rekordkjøp, 21 år gamle Albert Grønbæk, inn for Mvuka til sin debut.

Etter 85 minutter fikk Zagrebs Petkovic et enorm sjanse til å utligne etter å ha brøytet unna begge Glimt-stopperne under en overgang. Men avslutningen suste like utenfor krysset bak Haikin, til hjemmefansens store lettelse.

Bruno Petkovic avslutter like utenfor mål.

LIKE UTENFOR: Dinamo Zagrebs Bruno Petkovic var så nær å utligne til 1-1 fem minutter før slutt.

Returoppgjøret spilles i Zagreb onsdag om en uke, klokken 21.

Vinneren av dobbeltoppgjøret kan både glede seg over både spill i Europas gjeveste klubbturnering, og potensielt flere hundre millioner kroner i premiepenger:

Aspmyra stadion i Bodø koker allerede før kampen mot Dinamo Zagreb tirsdag kveld.