Bodø/Glimt tapte sin fjerde seriekamp på rad

Sarpsborg tok sin første borteseier siden mai i fjor da laget slo Bodø/Glimt 4-3 i eliteserien søndag kveld.

Glimt tapte mot Sarpsborg 08

Selv om det ble en målrik kamp for begge lag, var det Sarpsborg 08 som til slutt tok tre poeng på Aspmyra.

Etter tre strake tap var Bodø/Glimt tydelig lystne på å vise publikum på Aspmyra at de kunne prestere bedre. Hjemmelaget begynte bra, men gikk på sitt fjerde strake tap. Sarpsborg 08 tok sin første seier på fremmed gress siden 5. mai i fjor.

Trener for Bodø/Glimt Jan Halvor Halvorsen, er fornøyd med at laget hans scoret tre mål, men innrømmer samtidig at det slippes inn alt for mange mål.

Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen

– Vi spiller god angrepsfotball i første omgang, men jeg er veldig misfornøyd med at vi slipper inn fire mål. Det er vi nødt til å gjøre noe med, sier Halvorsen til NRK.no.

– Hvilke grep gjør du nå for å unngå det?

– Ser vi på de siste fire kampene så har vi sluppet inn alt for mange mål i området 20-25 meter. Det har vi ikke råd til og dette er noe vi har vært gode på før. På treningene fremover må vi rette på de tingene vi sliter med.

Og Halvorsens mål for Bodø/Glimt fremover er enkelt.

– Det er å ha tre lag bak oss i november. Målet har aldri vært å vinne serien, for da hadde jeg vært bekymra, sier han til NRK.no etter søndagens kamp.

Hjemmelaget best i førsteomgang

Glimt gikk ut med høyt press og var særdeles aggressive mot et Sarpsborg-lag som virket overrasket over hjemmelagets inngang. Gjestene havnet langt bakpå de første minuttene av kampen.

Vertenes offensive spillestil ga resultater etter fem minutter, da Brede Moe stormet fram fra sin høyrebackposisjon og la et glimrende innlegg til Abdurahim «Ibba» Laajab. Spissen styrte en heading i en nydelig bue over keeper Duwayne Kerr og sendte Glimt i ledelsen.

(saken fortsetter under)

Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Her dundrer Bojan Zajic inn 1-1 for gjestene Sarpsborg 08.

Drømmescoring av Zajic

Bodø-laget fortsatte å møte Sarpsborg 08 høyt i banen, noe som virket å ryste Brian Deanes mannskap.

Bortelaget klarte likevel å kjempe seg inn kampen igjen, og etter 31 minutter fikk Bojan Zajic ballen på midtbanen. Serberen fikk ta med seg ballen uforstyrret framover i banen, og fra rundt 25 meter klinket han ballen i venstre hjørne bak målvakt Lasse Staw.

Sarpsborg var inne i kampen igjen, men klarte ikke å henge med vertene lenge. Etter 36 minutter tok Bodø en kort cornervariant og spilte seg inn i Sarpsborgs sekstenmeter. Papa Alioune Ndiaye plasserte ballen i lengste hjørne og sendte Glimt i ledelsen til pause.

To straffer på kort tid

Sarpsborg kom tilbake like etter pause. Etter 50 minutter slo Zajic en corner på første stolpe, men ballen gikk gjennom hele feltet. Der dukket Martin Thømt Jensen opp på bakerste stolpe og utlignet for gjestene.

Seks minutter senere ble Badou revet ned i straffefeltet på en corner, og Glimt fikk straffe. Laajab fikk muligheten fra ellevemeteren og sendte laget fra Nordland opp i føringen igjen.

Glimt så ut til å kontrollere kampen, men femten minutter før slutt begynte Sarpsborg å legge press på vertene. Det ga resultater. Etter 81 minutter handset Anders Karlsen så bortelaget fikk straffe. Den satte Claes Kronberg inn til 3-3.

Gjestene ga seg ikke der. Tre minutter senere var Kronberg på farten igjen. Han sendte en 45-graderspasning til Gudmundur Thórarinsson som sendte bortelaget i føringen for første gang i kampen. Ledelsen holdt kampen ut.

– Slapper ikke av nå

– Det var en berg- og dalbane av en kamp. Vi startet ikke så godt, men kom oss tilbake og lærte av feilene våre, sier Sarpsborg 08s trener, Brian Deane.

– Hva betyr disse tre poengene?

– Vi kommer ikke til å slappe av fremover før vi kommer til en plass vi føler oss trygge. Vi skal jobbe videre for enda flere poeng, sier Deane til NRK.no.