NRK Meny
Normal

Dette blir den nye ordføreren i Sortland

Arbeiderpartiets Tove Mette Bjørkmo blir ny ordfører i Sortland. Dermed blir Høyres Grete Ellingsen vraket som ordfører til tross for et godt valg.

Tove Mette Bjørkmo

Tove Mette Bjørkmo (Ap) blir ny ordfører i Sortland. Hun gikk før valget av som fylkesråd for Samferdsel for å kjempe om ordførerstolen i Sortland.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Det er klart etter at AP, SV, Rødt og Senterpartiet er enige om en samarbeidsavtale sent torsdag kveld.

Nå er vi enige om et samarbeid som gir Arbeiderpartiet ordføreren, og Karl Einar Nordlund fra Senterpartiet blir varaordfører, bekrefter påtroppende ordfører Tove Mette Bjørkmo til NRK.

Pressekonferanse fredag

Fredag er det varslet en pressekonferanse på Sortland.

– Vi kommer nærmere tilbake til innholdet i samarbeidserklæringa vår i morgen.

Jeg er veldig glad og ydmyk for at vi har nådd målet vårt om å få ordføreren i Sortland. Jeg håper vi klarer å få til et godt samarbeid på rødgrønn side, sier Bjørkmo.

Flere nye ordførere klar i kveld

Også i Øksnes i Vesterålen overtar Arbeiderpartiet makta. Ifølge Vol.no blir APs Karianne Bråthen ny ordfører. Dermed blir hun historiens første kvinnelige ordfører i fiskerikommunen. Hun overtar etter Jørn Martinussen fra Øksnes Tverrpolitiske liste.

I Ballangen overtar Senterpartiets Per Kristian Arntzen som ventet ordførerklubba fra Høyres Ann-Rita Nicklasson. I Evenes fortsetter Høyres Svein Erik Kristiansen som ordfører, melder Fremover.no i kveld.