NRK Meny
Normal

Ansatt i Bodø kommune siktet for overgrep

Politiet mener mannen i 50-årene utnyttet sin stilling til å skaffe seg seksuell omgang.

Bodø politihus

Mannen ble varetektsfengslet 16. oktober og sitter fortsatt fengslet.

Foto: Katrine Olsen Sørgård / NRK

Bodø kommune bekrefter at mannen er suspendert fra sin stilling. Kommunen er nå i gang med å ivareta både brukere, pårørende og ansatte.

– Dette arbeidet blir ledet av kommuneoverlegen, som har etablert tilbud til de berørte, sier assisterende rådmann Anna Welle.

To fornærmede

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang gjennom sin stilling eller tillitsrolle.

Ifølge Avisa Nordland ble mannen varetekstfengslet 16. oktober, og vil i første omgang sitte fengslet fram til 13. november.

– Politiet har gjennom etterforskning avdekket at det er skjellig grunn til å tro at mistenkte har foretatt seksuelle overgrep mot to fornærmede, sier politiadvokat Alf-Anton Røst i Salten politidistrikt.

De to blir tatt hånd om av kriseteamet i Bodø kommune.

Etterforsker videre

Politiet jobber nå med å finne ut om det er flere fornærmede i saken.

– Vi er i en tidlig fase i etterforskningen og den videre etterforskningen vil klarlegge nærmere hva som har skjedd og om det er flere fornærmede i saken, sier Røst.

Politiet omtaler siktelsen som alvorlig og sier saken er høyt prioritert, men fortsatt gjenstår en rekke etterforskningsskritt.

– Det gjenstår fremdeles en rekke avhør av både vitner, fornærmede og siktede. I tillegg jobber vi parallelt med å sikre tekniske spor i saken, sier Røst.

NRK har vært i kontakt med siktedes forsvarer, som ikke ønsker å kommentere saken.