NRK Meny
Normal

– Noe av det herligste med å være politiker

Frp-leder Siv Jensen storkoste seg på sjarmøretappen i Glasshuset i Bodø sentrum. Men nå venter viktige diskusjoner og beslutninger på et noe uvanlig landsstyremøte.

Frp landsstyremøte Bodø

Varaordfører i Bodø, Allan Ellingsen (Frp), benyttet anledningen til å ta en selfie med partileder Siv Jensen i Glasshuset lørdag. Rundt 200 mennesker møtte opp for å høre Jensen tale.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Hele fem statsråder og samtlige fylkesledere fra Fremskrittspartiet er denne helga samlet i Bodø for å stake ut kursen foran høstens kommunevalg.

At partiet legger landsstyremøtet sitt utenfor hovedstaden er slett ikke vanlig.

Tom Cato Karlsen

Statssekretær i Samferdselsdepartementet og Bodøgutt, Tom Cato Karlsen, er stolt over å ha samlet partitoppene i Bodø denne helga. Han fulgte talen fra høyden.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Det er viktig for oss å snakke med folk, og ikke bare til dem. Å møte folk er noe av det herligste med å være politiker. Derfor ønsker vi å komme oss mer ut i landet, sier Siv Jensen til NRK.

Hun har akkurat gjennomført to timer i Bodøs mest travle sentrumsgate. Der ble det tid til tale foran rundt 200 fremmøtte, selfies og litt skryt.

Gårsdagens nyhet om at regjeringen har gitt klarsignal til å utrede en helt ny flyplass i byen falt nemlig godt i smak hos lokalbefolkningen.

– Veldig mange er opptatt av arbeidet med ny flyplass, og er kjempefornøyd med regjeringens beslutning, bemerker Frp-lederen.

Regjeringssamarbeid og valgkamp

Under talen sin var nettopp arbeidet med ny flyplass et sentralt tema, i tillegg til noen av partiets kjernesaker som samferdsel, helse, skatter og avgifter.

– Samtidig som det er hyggelig å være i Bodø, er vi også her for å ha landsstyremøte. Så det venter viktige beslutninger utover dagen, sier Jensen, og utdyper:

(artikkelen fortsetter under)

Landsstyremøte i Bodø

Nesten halve regjeringen, samt fylkeslederne i partiet, er på plass i Bodø i helga. Her er Siv Jensen flankert av blant andre landbruksminister Sylvi Listhaug og barne- likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Det er en fantastisk mulighet til å møte partiets folkevalgte i Nordland. Vi skal blant annet lege en del premisser foran den kommende valgkampen.

Etter det NRK har grunn til å tro vil også erfaringer fra regjeringssamarbeidet med Høyre bli grundig diskutert i helga.

Første utenfor Oslo

I etasjen over sto en svært fornøyd statssekretær fra Samferdselsdepartementet og overvar partilederens tale i Glasshuset.

– Det er stort for meg som bodøgutt å se at halve regjeringen og alle fylkeslederne er i Bodø i helga. Så vidt jeg vet er dette første gangen vi legger landsstyremøtet utenfor Oslo, sier Tom Cato Karlsen, og fortsetter:

– Riktig nok var sentralstyret samlet i Stavanger for noen uker siden, men jeg er veldig stolt over at Bodø er første byen som huser landsstyremøtet.

– Hva forventer du deg fra helga?

– Nå har vi allerede startet landsstyremøtet i formiddag. Etter at vi har snakket med folk her skal vi tilbake til møterommet og fortsette diskusjonene, avslutter Karlsen.

Siv Jensen har tatt med seg halve regjeringen og fylkeslederne til Bodø, når partiet skal gjennomføre landsstyremøte utenfor hovedstaden.

Siv Jensen har tatt med seg halve regjeringen og fylkeslederne til Bodø, når partiet skal gjennomføre landsstyremøte utenfor hovedstaden.