Normal

– Det har vært veldig, veldig travelt

Politiet i Midtre Hålogaland har i dag hatt et svare strev med vogntog som har kjørt seg fast.

Webkamera fra Bjørnfjell

Fra Statens vegvesens webkamera på Bjørnfjell, torsdag ettermiddag.

Foto: Statens vegvesen

Det forteller operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt, som sammen med sine kolleger har hatt en hektisk dag på jobb.

– Det har vært veldig, veldig travelt. På Bjørnfjell er det kolonnekjøring nå på grunn av dårlig vær, og vi har i hele formiddag bakset med vogntog som har hatt problemer i bakkene der.

Tidligere var det problemer på Bjerkvik, og det har også vært meldt om utfordringer andre steder i Vesterålen og Ofoten.

– Hvis ikke været endrer seg, kan det oppstå nye problemer. Det har i hovedsak dreid seg om utenlandske vogntog, som har vært litt ymse skodd. Vi gir sjåførene pålegg om ordentlige dekk, kjetting og sånne ting.

Kolonnekjøring

Trafikkoperatør Lillian Myrnes hos Statens vegvesen forteller at det er to vogntog som står fast på fjellovergangen Bjørnfjell, men at bergingsbil er på tur. Det er kolonnekjøring for personbiler.

– Vi har fått melding om trafikkutfordringer både ved Bjerkviklia og nord for Saltfjellet tidligere, men der har det løst seg.

Ellers i Nord-Norge har Ifjordfjellet i Finnmark vært stengt siden i går kveld, som følge av et vogntog som trenger berging. Andre veier i Troms og Finnmark har vært stengt som følge av snøras, men er nå åpnet igjen.

– Vi har ikke fått melding om at føret er spesielt dårlig, men det kan endre seg. Et OBS-varsel har kommet som gjelder fra i morgen, der det kan bli vanskelige kjøreforhold i Troms og Finnmark.

Laster kart, vennligst vent...