– Avdøde hadde falt på sykkel tidligere på kvelden

– Vi venter fortsatt på obduksjonsrapporten, men så langt vi vet, ble ikke avdøde skadet i fallet, opplyser politiet.

Arbeideren på Melbu etter dødsfall

DØDE PÅ JULEBORD: Tre menn er fortsatt siktet etter at en mann i 40-årene døde etter et slagsmål under et julebord i Melbu i Hadsel i Nordland natt til søndag.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Tre menn har fortsatt status som siktet etter etter julebordsdødsfallet i Vesterålen, hvor en mann i 40-årene omkom natt til 30. november. Den foreløpige obduksjonsrapporten som forelå 3. desember viste at mannen døde mens han var bundet på hender og føtter.

Den endelige obdusjonsrapporten er neppe klar før i slutten av januar, men politiets kartlegging av avdødes bevegelser forut for dødfallet viser at mannen hadde falt på sykkel tidligere på kvelden.

Politiadvokat Kay-Rønning Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt

Politiadvokat Kay-Rønning Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

– Så langt vi vet, skal han ikke ha blitt skadet av fallet, men de endelige svarene får vi i den endelige obduksjonsrapporten. Vi utelukker ingenting, sier politiadvokat Kai Rønning Nyvold til NRK.

Ingen entydig dødsårsak

Det var 40 år gamle Kenneth Andre Nilsen fra Hadsel som omkom under et basketak etter at han hadde tatt seg inn på et privat julebord for bedriften Norway Seafoods AS avdeling Melbu på Arbeideren i Melbu i Vesterålen.

Mannen skal ha blitt aggressiv og utagerende, og tre julebordsgjester forsøkte å stagge mannen. Det oppsto et basketak og de falt over et bord og ned på golvet. I avhør har de tre mennene opplyst at de ikke fikk kontroll på avdøde og bandt ham på hender og føtter.

– De siktede har forklart at det var den eneste muligheten de så, opplyser politiadvokaten til NRK.

Etter en stund ble det oppdaget at mannen ikke lenger pustet. Det ble gjort forsøk på å gjenopplive mannen, men da helsepersonell ankom Arbeideren ble mannen erklært død.

Tre siktet

De tre julebordsgjestene, som alle er familiefedre, ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Ingen av dem har erkjent straffskyld.

Så langt har ikke politiets etterforskning avdekket noe som tilsier endring i siktelsen.

– Siktelsen opprettholdes slik den er. Men i og med at dødsårsaken så langt ikke er entydig, er mistanken mot de tre siktede noe svekket. Det er en mulighet for at det kan være et naturlig dødsfall, sier Rønning-Nyvold til NRK.

Mann i 40-årene funnet død etter julebord. Tre personer er pågrepet og siktet i saken.