- Nordland er bråkmakergata

Ida Maria takket for at hun får lov til å være en bråkmaker. I dag fikk hun Nordland fylkes kulturpris.

Video nsps_upload_2009_11_30_11_44_39_196.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

FIKK PRIS: - Ida Maria er et forbilde for unge musikere, og får derfor Nordland fylkes kulturpris.

- Vær hilset, I Nordlands bebyggende kvinner...... og menn, innledet Ida Maria i sin takketale på fylkestinget i dag, da hun fikk Nordland fylkes kulturpris.

- Det er spesielt gjevt å få en slik oppmerksomhet heimefra, fra kulturmetropolen Nordland. Jeg trodde en bråkmaker som jeg skulle vært bannlyst for lenge siden, men jeg innser nå at jeg befinner meg midt i bråkmakergata, sa Ida Maria.

– Hun er et eksempel på at man kan nå langt ved å stole på eget talent. Det er begrunnelsen for at Ida Maria fra Nesna i dag får Nordland fylkes kulturpris, sa fylkesråd for kultur Marit Tennfjord.

– Som artist er hun et forbilde for andre. Til tross for sin unge alder har hun har hatt gjennombrudd både nasjonalt og internasjonalt. Hun har også vært aktiv på lokale scener i Nordland, og derfor får Ida Maria Nordland fylkes kulturpris.

Voldsom suksess

Ida Marias vei mot stjernehimmelen har vært kort og fartsfylt. Hun vant både konkurransen Urørt og Alarmprisen i 2007, og året etter kom debutalbumet Fortress Round My Heart ut i Norge og England. For dette vant hun Spellemannprisen for årets nykommer i 2008. I tillegg fikk hun StatoilHydro-stipendet på 800 000 kroner under by:Larm i Oslo.Stipendet er ment som hjelp til artister som ønsker å etablere seg internasjonalt. Og det gjorde hun.

I vinter ble hun lansert i USA, og i april spilte hun på det amerikanske talkshowet The Tonight Show med Jay Leno , et tv-program som har over 5 millioner seere. Fantastic, great, sa Jay Leno om opptredenen.

Det amerikanske musikkbladet SPIN kåret debutalbumet til Ida Maria til et av årets album så langt i år. All oppmerksomheten førte til at Ida Maria ble invitert med på Perez Hiltons Presents Tour, hvor kjendisbloggeren Hilton hadde plukket ut sine favoritt-artister til en profilert turne i USA. Men her sa det stopp for Ida Maria.

Utslitt Ida Maria

- Jeg har ikke årets beste dag, og jeg er veldig lei meg , sa hun etter at hun avbrøt konserten i Boston, og kom tilbake på scenen. Ryktene om at hun var syk begynte å svirre, og Ida Maria ble sendt hjem til Norge for å hvile.

«– Etter å ha turnert i Skandinavia, Europa, England, Australia, Japan og USA i ett sett i tre år, er jeg helt utslitt. Jeg har lært at jeg ikke er noen superkvinne», erkjente 25 åringen etter episoden.

I dag får hun altså Nordland fylkes kulturpris for 2009.

«Hun er et eksempel på at det går an å nå langt, selv om man kommer fra et lite sted i Nordland,» heter det i fylkesrådens begrunnelse.

SE OGSÅ: Ida Maria om plateslipp i USA

Video nsps_upload_2009_4_22_9_9_3_3635.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.