NRK Meny

Trakk seg etter drapstrusler

Håvar Krane, ordførerkandidat i Kristiansund, trekker seg etter å ha snakket om drepe norske statsråder.

Håvar Krane

Håvar Krane har varslet partiledelsen om at han trekker seg fra listen til Demokratene ved høstens kommunevalg i Kristiansund etter avsløringene.

Foto: TV 2

Artikkelen er flere år gammel.

Det var etter et møte i «Stopp islamiseringen av Norge» i februar at Håvar Krane og andre i organisasjonen snakket om at han ønsket å drepe norske statsråder. Det melder TV2.

Nakkeskudd

TV2 har fått tak i et lydopptak som gjengir samtalen Krane var en del av på et hotell i Oslo. Det kommer fram at Krane gjerne skulle skutt et av regjeringsmedlemmene:

– Det hadde faktisk vært en glede å knele ham, bøyd hodet framover, lagt Glocken i nakkegropen og trukket av, sier Krane ifølge TV 2.

Ville ramme hele Regjeringen

Videre sier Krane at han vil ta hele regjeringen av dage.

– Jeg ser for meg julebordet til regjeringen. Perfekt øyeblikk til å sperre alle utgangene med molotovcocktail, foruten den døren jeg skal gå inn.

Ovenfor TV2 innrømmer Krane at han har hatt våpen før, men kun i sammenheng med at han var i Heimevernet.

Håvar Krane, som er listetopp for Demokratene i Kristiansund, innrømmer å ha kommet med uttalelsene. Overfor Tidens Krav sier Krane at han gjerne skulle hatt dette usagt.

– Jeg beklager mine uttalelser på det sterkeste. Dette er ikke meg. Jeg har allerede bedt min familie og andre rundt meg om unnskyldning. Nå ønsker jeg også å be alle andre om unnskyldning. Dette er en kraftig lærepenge for meg, hvor jeg har oppnådd å bli brennemerket, sier han til Tidens Krav.

Ledet Norwegian Defence League

Håvar Krane har varslet partiledelsen om at han trekker seg fra listen til Demokratene ved høstens kommunevalg i Kristiansund. Han sier han også har meldt seg ut av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL).

Video Krane trekker seg etter snakk om å drepe statsråder

SE VIDEO: Krane trekker seg etter snakk om å drepe statsråder. (Foto: TV 2)

Siste video/lyd

Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.
Eit heilt spesielt forskingsprosjekt er i gang ved Runde i Herøy. Aldri før er det gjort ei så stor undersøkning med bruk av ny teknologi langs kysten for å kartlegge øko-miljøet. Målet er mellom anna å finne ut kvifor bestanden av toppskarv og lundefugl går så kraftig ned.