Hopp til innhold

Trakk seg etter drapstrusler

Håvar Krane, ordførerkandidat i Kristiansund, trekker seg etter å ha snakket om drepe norske statsråder.

Håvar Krane

Håvar Krane har varslet partiledelsen om at han trekker seg fra listen til Demokratene ved høstens kommunevalg i Kristiansund etter avsløringene.

Foto: TV 2

Det var etter et møte i «Stopp islamiseringen av Norge» i februar at Håvar Krane og andre i organisasjonen snakket om at han ønsket å drepe norske statsråder. Det melder TV2.

Nakkeskudd

TV2 har fått tak i et lydopptak som gjengir samtalen Krane var en del av på et hotell i Oslo. Det kommer fram at Krane gjerne skulle skutt et av regjeringsmedlemmene:

– Det hadde faktisk vært en glede å knele ham, bøyd hodet framover, lagt Glocken i nakkegropen og trukket av, sier Krane ifølge TV 2.

Ville ramme hele Regjeringen

Videre sier Krane at han vil ta hele regjeringen av dage.

– Jeg ser for meg julebordet til regjeringen. Perfekt øyeblikk til å sperre alle utgangene med molotovcocktail, foruten den døren jeg skal gå inn.

Ovenfor TV2 innrømmer Krane at han har hatt våpen før, men kun i sammenheng med at han var i Heimevernet.

Håvar Krane, som er listetopp for Demokratene i Kristiansund, innrømmer å ha kommet med uttalelsene. Overfor Tidens Krav sier Krane at han gjerne skulle hatt dette usagt.

– Jeg beklager mine uttalelser på det sterkeste. Dette er ikke meg. Jeg har allerede bedt min familie og andre rundt meg om unnskyldning. Nå ønsker jeg også å be alle andre om unnskyldning. Dette er en kraftig lærepenge for meg, hvor jeg har oppnådd å bli brennemerket, sier han til Tidens Krav.

Ledet Norwegian Defence League

Håvar Krane har varslet partiledelsen om at han trekker seg fra listen til Demokratene ved høstens kommunevalg i Kristiansund. Han sier han også har meldt seg ut av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) og Norwegian Defence League (NDL).

Video Krane trekker seg etter snakk om å drepe statsråder

SE VIDEO: Krane trekker seg etter snakk om å drepe statsråder. (Foto: TV 2)

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

n9oU6LhHxh0

Romsdalingen Ragnhild Valle Dahl og Vipers tok mesterligagull