Full fyr i skole på Smøla

Det brenner kraftig ved Bakkamyra ungdomsskole på Smøla. Brannvesenet arbeider nå med å begrense brannen.

Skolebrann på Smøla

Journalist Wenche Farstad i Nordvestnytt tok denne videoen ca klokka 07 i dag.

Politiet melder at de anser den ene fløyen ved Bakkamyra ungdomsskole som tapt. Skolen er formet som en hestesko, og det er fløyen som huser administrasjonen som nå anses som tapt. Denne er på ca 300 kvadratmeter, opplyser operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Møre og Romsdal Politidistrikt.

– Brannvesenet på Smøla sliter også med å få vann frem til brannstedet ved Bakkamyra ungdomsskole. Nå forsøker de å hente vann fra sjøen for å slukke brannen. Dette kompliserer slukkearbeidet, sier Korstad.

Overtent veldig raskt

– Jeg ble varslet om brannen halv sju. Da jeg kom til stedet stod den ene fløya i full fyr. Ca kvart over sju raste taket sammen, forteller journalist i Nordvestnytt Wenche Farstad.

Farstad har snakket med flere vitner på stedet.

– Rektor er på stedet, og hun har det veldig travelt med å ringe sine ansatte. Jeg snakket så vidt med henne, og hun er selvsagt preget av hendelsen, sier Farstad.

Farstad sier at sjansene for at brannen skal spre seg til andre bygg liten.

– Skolen ligger litt for seg selv, og er bare omkranset av andre skolebygg. Dessuten er det tett vegetasjon av sitkagran nord for bygget. Slik vinden er nå, tror jeg det er lite sjanse for at brannen vil spre seg, sier Farstad.

Skolen er fra midten av 90-tallet og var videregående skole frem til starten av 2000-tallet da den videregående skolen ble lagt ned.

Hele brannstyrken kalt ut

Smøla Ungdomsskole

Smøla Ungdomsskole i full fyr

Foto: Wenche Farstad

Alt tilgjengelig brannmannskap og utstyr på Smøla er på stedet. Politiet er nå på vei til Smøla og en patrulje fra Aure vil være på plass litt før klokka 08, sier Korstad.

Brannen ble meldt til 113-sentralen klokka 06.09.

Bakkamyra ungdomsskole ligger på Dyrnes på vestsida av øya. Politiet sier at det neppe blir undervisning ved skolen i dag. Det skal ikke være meldt om at det oppholder seg noen personer i bygget.

Har du bilder eller tips i saken? mr@nrk.no