Kristiansund sørger

I Kristiansund strømmer folk til kirkene for å uttrykke sorgen etter at to jenter havnet i sjøen og mistet livet søndag. Kirkelandet kirke er åpen for alle. Mange tenner lys til minne om jentene.

Karen Elisabeth Naalsund

Karen Elisabeth Naalsund var en av mange som kom til kirken for å minnes de omkomne jentene.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Mandag formiddag ble det holdt minnestund for de to jentene på ni år, som omkom i Kristiansund søndag. Jentene ble trolig tatt av bølgene mens de lekte i sjøkanten.

Tenner lys - Kirkelandet kirke

Mange tenner lys i Kirkelandet kirke i dag.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Lys i Kirkelandet kirke

Mange har tent lys i Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Kirkelandet kirke

Mange har tatt vegen til Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Foto: Eirik Haukenes. / NRK
Sverre Jansen, prost i Ytre Nordmøre.

Sverre Jansen er prost på Ytre Nordmøre.

Foto: Rune A. Hansen / NRK
Karihola Kristiansund

Svabergene på Karihola der ulykken skjedde.

Foto: Sverre Mollan
Flagget på halv stang

Det flagges på halv stang på Dalabrekka skole.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

- Det var mange som opplevde dette som vanskelig. Flere gråt åpenlyst og flere hadde hatt et nært forhold til jentene. Dette var en tung stund for dem. Men det var fint også på den måten at vi står sammen, sier prost Sverre Jansen til NRK.

Tvillingsøstre

Alle de tre jentene gikk i samme klasse på Dalabrekka skole. Jenta som overlevde og en av de omkomne jentene var tvillingsøstre. Ulykken har gjort et dypt inntrykk i Kristiansund, og store deler av byen er preget av sorgen

- Vi poengterte sterkt at at vi er ikke bare en og en i denne situasjonen. Vi står sammen i sorgen, sier Jansen.

- En tung dag for Dalabrekka skole

Skolen tenner lys for jentene

Tente lys

Levende lys på bordet og bilde av de to ni år gamle jentene møtte elever og lærere da det ble holdt minnestund på Dalabrekka skole. Både rektor, ordfører og flere foreldre møtte til minnesamværet. Minnestunden måtte holdes over to ganger, fordi lokalene ikke var store nok til å romme alle på en gang.

- Noen trenger tid før de kan snakke om dette. Om de ikke klarer å snakke om det i dag, så kan de kanskje snakke om det om en uke eller en måned. Det er sterke opplevelser. Jeg tror det er samtale som skal til for å komme seg gjennom slike vanskelige situasjoner, sier Jansen.

To jenter miste livet

Lekte på svaberga

Det var tre jenter som var ute på svaberga ved Karihola nord for Kristiansund og lekte seg søndag. Tvillingsøster til den ene omkomne ble funnet i flokanten og ble tatt hånd om av familien. De to andre ble funnet ved 18.30 og 20.30-tida. Livet sto ikke til å redde.

- Både redningsmannskap og flere vitner kjentejentene, så hele byen er preget av dette, sier Jansen. Han oppfordrer folk om å ta kontakt med kirka.