- En tung dag for Dalabrekka skole

Denne dagen er en tung dag for alle på Dalabrekka skole i Kristiansund. Alle de tre jentene som havnet i sjøen ved Karihola søndag var elever ved skolen. To av jentene mistet livet.

Video nsps_upload_2010_3_8_11_53_6_225.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Det flagges i dag på halv stang på Dalabrekka skole i Kristiansund.

Jenta som overlevde og den ene av jentene som omkom var tvillingsøstre. I dag vaiet flaggene på halv stang, og det er minnestund på skolen. Hendelsen setter et sterkt preg på Dalabrekka skole i dag.

Paul Søvik

Rektor ved Dalabrekka skole, Paul Søvik.

Foto: Eirik Haukenes / NRK
Tente lys for jentene som gikk på Dalabrekka skole i Kristiansund

Tente lys for jentene som gikk på Dalabrekka skole i Kristiansund.

Foto: Anne-Mari Flatset
Karihola Kristiansund

Karihola i Kristiansund. Her var det jentene fall i vannet søndag. Fra svabergene er det rett ut i storhavet.

Foto: Sverre Mollan

- Dette kommer til å prege skolen vår i lang tid framover. Dette er så alvorlig at det er klart det kommer til å prege skolen, sier rektor ved Dalabrekka skole, Paul Søvik.

Skolen tenner lys for jentene

Snakker sammen

Skoledagen i dag går med til å snakke sammen og bearbeide følelsene. Mye handler om å gi korrekt informasjon og å svare på spørsmål som elevene kommer med.

- Vi tar oss av barna slik at de får snakket om dette. Vi gir dem informasjon, i den grad vi har informasjon om det som har skjedd. På formiddagen har vi også en minnestund, sier Søvik.

To jenter (9) mistet livet i Kristiansund

Samlet ansatte i går kveld

Allerede i går kveld ble de ansatte ved Dalabrekka skole kalt inn til møte på skolen. Der handlet det både om å bli forberedt til å møte elevene og å bearbeide egne følelser.

- I går kveld var nesten alle av personalet ved skolen samlet her på Dalabrekka skole. Her gikk vi gjennom den informasjonen vi kunne gi og vi fikk snakket sammen, forteller rektor ved Dalabrekka skole, Paul Søvik.