Her danser Jan Tore Sanner i Moldes gater

MOLDE (NRK): Kommunalminister Jan Tore Sanner hadde bestemt seg for ikke å danse under åpningen av Moldejazz 2016. Men da paradebandet blåste det hele i gang kunne han ikke la være.

Moldejazz 2016

Kommunalminister Jan Tore Sanner klarte rett og slett ikke la være å danse da årets Moldejazz ble satt i gang mandag.

Foto: Terje Reite / NRK

Kommunalminister Jan Tore Sanner var invitert til å åpne den 56. jazzfestivalen i Molde. Festivalen har holdt det gående helt siden 1961.

Før vi satte i gang hadde jeg bestemt meg for at jeg hvert fall ikke skulle danse. Men jeg klarte rett og slett ikke la være, sa en strålende opplagt Jan Tore Sanner.

Moldejazz 2016
Foto: Terje Reite / NRK

Molde blir større

Årsaken til at nettopp kommunal- og fornyingsminister Jan Tore Sanner åpnet jazzfestivalen er neppe tilfeldig. Molde kommune har gått i bresjen for en omfattende kommunesammenslåing i Romsdal. De fleste av nabokommunene sa nei, men to romsdalskommuner sa ja til Molde.

Jeg må bare benytte anledningen til å gratulere kommunene Midsund, Nesset og Molde som nå blir én kommune, sa Sanner, til applaus fra publikum.

Men som ellers i landet er kommunereformen omstridt.

– Jeg så det var to der oppe som ikke klappet, sa han, og pekte ut over det tallrike publikumet i Alexadraparken midt i Molde sentrum.

Kommunalminister Jan Tore Sanner åpnet Moldejazz 2016. Og han klarte ikke la være å danse

Jazz og politikk

I åpningstalen dro Jan Tore Sanner sammenligninger mellom jazz og politikk.

Også politikk handler om improvisasjon, samspill og gjerne til et stødig komp. I regjeringen er det ikke tvil om at det er Erna som sitter ved pianoet.

Sanner filosoferte seg frem til at han kanskje er gitaristen, som av og til komper i bakgrunnen men som ved gitte anledninger slipper frem i lyset med en solo.

Det er kanskje av og til vel mange solister, men Erna er nok ganske fornøyd. Vi er jo alle «Kind of Blue», sa Sanner med referanse til Miles Davis' legendariske jazzalbum fra 1959.

– Allerede en suksess

Moldejazz 2016 er den 56. i rekken, og varer i seks dager til og med lørdag denne uken. 12 av konsertene er allerede utsolgt.

– Vi har ikke hatt større forhåndssalg siden Leonard Cohen var her i 2009. Men her er fortsatt konserter der det er mulig å få kjøpt billetter, sa leder for Moldejazz Hans-Olav Sollie.