Hopp til innhold

Fem omkom i tunnelulykke

Fem personer mistet livet da to biler kolliderte og begynte å brenne i den undersjøiske Eiksundtunnelen på Sunnmøre søndag kveld.

Ulykke Eiksundtunellen
Foto: Åge André Breivik / NRK

Politiet bekrefter at alle de involverte i ulykken er omkommet.

- Vi er ikke ferdig med identifisering og varsling av pårørende, så det vil foreløpig ikke bli gitt flere opplysninger om de omkomne i ulykken, sier politioverbetjent John Kåre Flo ved Sunnmøre politidistrikt.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 21.12.

Øyenvitner så kollisjon

Eiksundtunnelen er verdens dypeste undersjøiske tunnel, og binder sammen øyene Eika, Yksnøya og Berkneshalvøya i kommunene Ulstein og Ørsta i Møre og Romsdal.

Ulykken skjedde på Ulsteinsiden av tunnelens dypeste punkt. Etter kollisjonen oppsto det brann i kjøretøyene. Søndag kveld veltet svart røyk ut av tunell-åpningen.

Øyenvitner forteller at ulykken skjedde ca 500 meter inn i tunellen på Ulsteinsida. Rett etter ulykka rygget flere biler ut av tunellåpningen.

All tilgjengelig mannskap fra både brann- og ambulanseutrykning fra Ørsta, Volda og Ulstein ble kalt ut til ulykken.

«Hva er det som skjer»?

Mona Wisth var en av de siste som klarte å komme seg ut av tunellen før flammene fulgte.

– Jeg kom inn i tunellen, og alt virket normalt. Jeg tenkte det jeg så foran meg var tåke, men så så jeg plutselig to biler som stod parkert på høyre side med lysene av - og ei dame som kom gående oppover, forteller hun.

– Jeg kjørte forbi den første bilen, også ser jeg plutselig flammer på venstre side. Da tenkte jeg «herlighet, hva er det som skjer»?

Wisth forteller at hun var toppen 500 meter inn i tunellen da røyken krøp mot henne.

– Da tenkte jeg bare at jeg måtte komme meg ut. Jeg begynte å rygge, og innså at jeg sikkert var den siste som hadde kjørt inn før bommen gikk ned.

– Røyken kom veltende

– Da jeg kom ut av tunellåpningen stoppet jeg og tok ned vinduet.

Under ett minutt etter at Wisth hadde rygget seg ut kom røyken veltende ut av tunellåpningen.

Eiksund
Foto: NRK