Dette gjør folk i ferien når været skuffer

Sommertemperaturene har i store deler av landet vært skuffende hittil i år. Men dårlig vær kan også være godt for noe. Mange tjener godt på gråværet.

Kino

KINO: Når været utendørs ikke frister er det ofte kino folk heller bruker ferien på.

Foto: colourbox.com / colourbox.com

Mange har i sommer vært kjappe med å bestille seg turer til varme og sol. Men det dårlige været trenger ikke å være en stopper for feriekosen. Mange har hittil byttet bikini og strandliv med popcorn og innendørs underholdning.

Mulighetene for hva man kan bruke grå feriedager på er mange.

Fyller kinosalene

Edgar Raudsandhaug ved Molde kino forteller at de har hatt en voldsom økning i besøkende denne sommeren.

– Vi ser en økning på 24 prosent i juni og juli i forhold til de samme månedene i fjor, sier Raudsandhaug.

Regionsjef i Nordisk Film, Jannik Wahlberg, ser det samme for kinoene i Kristiansund og Ålesund. Hun mener at gode filmer drar folk - men været spiller også en stor rolle.

– Vi har sett en ekstrem økning. Kristiansund kino har en økning på nærmere 90 prosent i forhold til sommeren i fjor - og Ålesundskinoene fikk nesten 8000 flere besøkende, sier Wahlberg.

Molde kino

Molde Kino opplever at veldig mange kommer dit når været er grått og trist.

Foto: Molde Kino

Tur til fjells

Til tross for at været ikke er optimalt for å være ute er det ingenting i veien for å dra til fjells. Litt kaldt regn kan være godt når kroppen blir varm i bratte fjellsider.

UT.no har denne saken om hvilke turer som folk har søkt mest på denne sommeren.

Romsdalseggen

Romsdalseggen er på 10 på topp-lista for de første ukene i juli.

Foto: Øystein Tveiten

Boltrer seg i basseng

Ved Atlanterhavsbadet på Nordmøre har de hatt veldig mange badeglade innom denne sommeren.

– Når været ikke gjør at det blir badetemperatur i sjøen er det fint å komme hit, sier Per Inge Stovik ved Atlanten Idrettspark, og legger til at de har hatt opp mot 2000 flere besøkende enn på samme tid i fjor.

Også ved Moa Svømmehall i Ålesund har økningen vært enorm. Badebetjent Trond Listein forteller at det er stinn brakke hele dagen, og definitivt mange flere som kommer for å bade enn i fjor.

Og ved millionbadet i Herøy, Sunnmørsbadet som åpnet i mars, har de hatt fullt hus, nesten hver dag.

– Vi har i sommer hatt et nytt «all time high». Sist et lignende antall besøkende var i påska. Vi han ha opp mot 1000 innom hver dag, sier Karl Petter Sortehaug, kanskje mest kjent som «Bade-Kalle».

Bading ved Atlanterhavsbadet

Når været skuffer er det svært mange som drar innom et badeland i stedet for å fryse utendørs. Her fra Atlanterhavsbadet.

Foto: Atlanterhavsbadet