Hopp til innhold

Det belgiske forsvaret beklager etter slåsskampen: – Undergraver vårt internasjonale omdømme

Det belgiske forsvaret ber om unnskyldning etter at flere av deres soldater endte opp i slåsskamp i Rauma i helga.

Nabo'n pub i Åndalsnes.

SLÅSSKAMP: Det var utenfor Nabo'n pub i Åndalsnes sentrum at masseslagsmålet oppsto. Nå beklager det belgiske forsvaret.

Foto: Mia Sofie Ytreberg / NRK

I en e-post til NTB beklager det belgiske forsvaret hendelsen, som skjedde i sentrum av Åndalsnes i Romsdal, natt til søndag.

– Etter å ha blitt avhørt og løslatt av norsk politi, holdes de involverte soldatene isolert i den belgiske avdelingen i Norge, uten noen form for kommunikasjon. Dette vil vedvare inntil avhørene er avsluttet.

Fire belgiske soldater er siktet for kroppsskade etter slåsskampen som oppsto utenfor Nabo'n pub.

Fire personer har status som fornærmet, og én er fremdeles på sykehus etter hendelsen.

Politiet etterforsker fremdeles om det kan være flere fornærmede eller mistenkte. Fire personer har status som fornærmet, og én er fremdeles på sykehus etter hendelsen.

– Uten å forutse resultatet av etterforskningen beklager det belgiske forsvaret denne hendelsen som undergraver vårt internasjonale omdømme. Om nødvendig vil det belgiske forsvaret gjøre tiltak, skriver det belgiske forsvaret til NTB.

Gjort avtale med forsvaret og militærpolitiet

Politiadvokat Lena Romestrand sier at saken fremdeles fremstår som uoversiktlig.

– Vi jobber med å finne ut om det kan være flere fornærmede eller mistenkte. Rett og slett prøver vi å finne ut hva som skjedde utenfor puben natt til søndag, sier hun til NRK.

Lena Romestrand

Politiadvokat Lena Romestrand

Foto: Remi Sagen / NRK

De fire belgiske soldatene som er siktet ble løslatt etter avhørene, og har vendt tilbake til Setnesmoen leir. De er nå altså også isolert.

– Vi har gjort avtale med forsvaret og det belgiske militærpolitiet at de skal være der til 1. mars, så de er tilgjengelige for oss i den videre etterforskningen, sier Romestrand.

Nå vil politiet fortsette med avhør av eventuelle vitner for å danne seg et bedre og mer nøyaktig bilde av hva som har skjedd.

Utenfor Nabo'n pub i Åndalsnes. Det er blodflekker på bakken.

Utenfor Nabo'n pub i Åndalsnes. Det er blodflekker på bakken.

Foto: Mia Sofie Ytreberg / NRK