Hopp til innhold

- Hårreisende fartslek

Det blir prøvd å sette fartsrekorder i Eiksundtunnelen. Folk som kjenner miljøet forteller at der har blitt kjørt bil i opp mot 300 kilometer i timen.

Ulykke Eiksundtunellen

Politiet sier at de har fulgt med på trafikken i tunnelen, og at de kommer til å fortsette med det.

Foto: Gunnar Wiik

Den siste søndagen i juni døde fem menn i en kollisjon i tunnelen. Bilen fire av de satt i kjørte i 198 kilometer i timen.

Se reportasjen: Bilkjøring i 300 km/t

- Hårreisende

I Eiksundtunnelen er en lang strekning mange bruker for å teste farten på bilene sine. NRK har snakket med personer som sier at toppfarten har vært opp mot 300 km/t.

Odd Kulø

Lensmann Odd Kulø

Foto: Frode Berg / NRK

Lensmann i Ulstein og Hareid Odd Kulø er sjokkert.

- For det første lurer jeg på om dette er mulig med en vanlig bil, og for det andre tenker jeg at dette er hårreisende, sier Kulø.

Les også: Kjørte i 198 km/t

Rekordforsøk

På nattestid har det blitt gjort rekordforsøk. En av deltakerne sier til NRK at han fikk seg en støkk da kamerater mistet livet 28. juni. Politietterforskningen viser at bilen hadde en fart på 198 km/t. Nå ber lensmannen råkjørerne om å roe seg.

- Hvis vi ser på denne ulykken ser vi at fem er borte, men andre sitter igjen. Mitt råd er at de skal slutte med dette, og tenke over konsekvensene både for seg selv og for de som kanskje blir sittende igjen, sier Kulø.

Politiet sier at de har fulgt med på trafikken i tunnelen, og at de kommer til å fortsette med det.

Hvordan kan vi forhindre flere dødsfall? Diskuter her!