Hopp til innhold

– Her er det mange potensielle hitlåter!

– Musikken er frisk, oppdatert og alt annet enn forutsigbar, lover lyttegruppa som har bestemt hvilke 15 låter som får delta i Melodi Grand Prix 2014. Se video fra lyttemøtene her!

Lyttegruppa i MGP 2014 består av musikkprodusent Marie Komissar, musiker Tarjei Strøm, 730-redaktør Gisle G. Stokland og Music Norway-direktør Kathrine Synnes Finnskog sammen med MGPs egen musikkansvarlig Vivi Stenberg.

MGP 2014: Slik jobbet lyttegruppa

– Utvelgelsen har vært intens. Det er fryktelig gøy men tidvis også en del frustrasjon, forklarer Vivi Stenberg, musikkansvarlig for Melodi Grand Prix.

Sammen med Marie Komissar, Gisle G. Stokland, Tarjei Strøm og Kathrine Synnes Finnskog har hun de siste ukene brukt mye av tiden sin på å høre gjennom låtene som har blitt påmeldt til MGP 2014.

– Det vi har hørt på er demoer, vi vet jo ikke hvordan låtene ender opp når de er ferdigprodusert. Fortsatt mangler vi artister til et par av låtene, men jevnt over holder musikken et veldig høyt nivå, konstaterer gruppa.

Grundig gjennomlytting

De bedyrer at de har tatt utvelgelsen med det største alvor.

– Vi er veldig grundige og bruker lang tid på å diskutere hver låt. I dag har vi for eksempel brukt 30 minutter på en låt vi var litt uenige om, forklarer Gisle G. Stokland.

– Som artist må jeg si at jeg syns det er veldig betryggende å se at denne prosessen er så omstendelig som den er. At det er en gruppe mennesker som faktisk lytter skikkelig gjennom det som har kommet inn, tilføyer Tarjei Strøm, som i februar selv deltok i MGP som trommeslager i Datarock.

– Det er vanskelig å skulle velge 15 ut av 600 låter, men jeg tror vi har valgt de aller beste.

SE VIDEO: Bli kjent med alle medlemmene av lyttegruppa

Bredt nedslagsfelt

Gisle G. Stokland, Marie Komissar, Vivi Stenberg, Tarjei Strøm og Kathrine Synnes Finnskog

– Det har til tider vært tøft, men samtidig har vi jo den gøyeste jobben i hele Norge, slår lyttegruppa fast. Den siste måneden har de jobbet med å plukke ut de 15 bidragene som skal få delta i Melodi Grand Prix 2014.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Rundt 600 låter ble sendt inn til Melodi Grand Prix 2014. 15 av disse får sjansen til å vise seg frem for det norske folk gjennom tre direktesendinger i Folketeatret og en finale Oslo Spektrum i mars.

LES OGSÅ: Slik blir Melodi Grand Prix 2014

Jobben med å velge ut låter har vært lang og grundig. Musikkansvarlig Vivi Stenberg har selv foretatt grovsorteringen, før lyttegruppa sammen bestemte hvilke låter som får komme gjennom nåløyet.

Stenberg har plukket ut de fire gruppemedlemmene slik at de til sammen skal ha størst mulig nedslagsfelt innen musikk. Marie vet hva som kreves for å oppnå radiospilling, Kathrine har det internasjonale perspektivet, Tarjei er selv musiker mens Gisle skriver om musikk og er kjent for sin teft for gode hitlåter. (Se egen faktaboks om lyttegruppa.)

– Fortsatt er vi ikke helt i mål, men vi er i gang med sjarmøretappen. Det er vanvittig mange ting som skal klaffe for å få de beste låtene, så det er som å legge et puslespill. Men vi ser konturene av neste års konkurranse, forklarer Stenberg.

– Jeg er veldig spent på hva folk syns. Drittspent, faktisk. Men det har vært veldig fint å ha gruppa samlet for det har vært mye enighet oss i mellom. Det har tydeliggjort at dette er sterke låter som fortjener å være med i konkurransen. Men jeg er forberedt på at folk kan bli overrasket over hvem som er med i MGP 2014.

– Musikken låter frisk og oppdatert, vi har ikke lett etter standard MGP-låter, låtene skal ha et liv utenom TV-programmet. Det er viktig at musikken ikke er forutsigbar, supplerer gruppa.

Mer pop

Vivi Stenberg

Vivi Stenberg er musikkansvarlig i MGP. Hun har satt sammen resten av lyttegruppen slik at de skal få et bredest mulig nedslagsfelt innen norsk musikk.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Sjangermessig er det kanskje litt mindre musikalsk variasjon i MGP 2014 enn før. Tidligere år har man i større grad bedt artister komme med låter, denne gangen har Stenberg hatt hovedfokus på at managementer, plateselskaper og låtskrivermiljøer skal kunne bruke MGP-scenen som et sted der man kan lansere ny musikk og nye artister.

– Andelen låter som faller i pop/elektronika-sjangeren er nok litt større enn før. Og du ser nok ikke like stor sjangerspredning som man har sett de siste årene. Men jeg er veldig fornøyd med at vi har fått med noen av beste låtskriverne i landet og spennende nye artister. Flere av dem har blåst oss av banen med låter som vi har fryktelig lyst til å vise frem til større publikum.

Hvem som har blitt de heldige 15 vil ikke Stenberg røpe før i slutten av januar. Da presenteres artistene for hele Norge.

– For folk flest vil vi nok ende opp med å presentere mange ukjente navn, men det syns vi er veldig gøy, nettopp fordi de har levert låter som er kjempesterke og i klasse med det beste fra utlandet. Men det er også noen sterke, etablerte navn som vi er veldig fornøyd med at gjør sin debut på MGP-scenen.

Det skorter nemlig ikke på kvaliteten, skal vi tro de fem.

– Her er det mange potensielle hitlåter. Garantert, slår de fast.

Hvem håper du på å se på MGP-scenen i 2014? Si din mening her: