Skuffede briter vil trekke seg ut

Britiske lisensbetalere er lei av å havne på sisteplass i den europeiske musikk-konkurransen, og ber BBC om å trekke seg ut.

Storbritannia – Josh Dubovie “That Sounds Good To Me”

Josh Dubovies sang låt ikke godt nok for resten av Europa, og det endte med en sisteplass for Storbritannia. Igjen.

Foto: Birte Njøsen Horne

Landet som ga oss The Beatles, Queen, Rolling Stones og Elton John, har «fribillett» til alle Grand Prix-finalene fordi de er en av EBUs største bidragsgivere.

Likevel har ikke øyriket klart å prestere nevneverdig det siste tiåret, og lørdag endte de nok en gang på sisteplass med den 19 år gamle artisten Josh Dubovie.

Les også: - Jeg så Rybak og tenkte, det der vil jeg også!

Les også: Historiske seertall for MGP-finalen

– Europa hater oss

– Låten heter «That Sounds Good to Me», men det hørtes ikke bra ut for noen andre, slår avisen The Mirror fast.

For britene er det muligens litt bittert å gå fra å være konkurransen mest suksessrike land med til sammen 20 første- og andreplasser siden 1956, til å få tre sisteplasser – inkludert en nullpoenger – de siste syv årene.

Les også: Eurovision Song Contest-showet roses opp i skyene

Les også: - Lena kom, sang og vant

Ifølge tabloidavisen er det «helt klart at Europa hater oss», mens The Telegraph spør seg om britenes deltakelse i konkurransen er «helt poengløs».

Krever slutt på deltagelsen

– Britiske TV-seere er så pinlig berørte over nok en gang å havne på siste plass i Eurovision Song Contest, at de krever at BBC dropper hele deltagelsen for å spare lisenspengene deres, skriver Daily Star.

Ifølge Telegraph spytter BBC inn over 2,8 millioner kroner i arrangementet hvert år. Avisen er likevel ikke så sikre på om BBC kommer til å følge kravet fra lisensbetalerne.

Les også: - Er det moren som klipper håret hans?

– Rett og slett fordi Eurovision er en kostnadseffektiv lørdagssuksess. Her får de 8 millioner seere for et program som har kostet dem 300 000 pund – til sammenligning kan det koste 500 000 pund i timen å produsere et show som «Strictly Come Dancing», begrunner avisen.

Til britenes trøst, så kan man jo tolke resultatene dit hen at de ikke trenger å frykte ekstrakostnadene ved å vinne med det første heller?

Les også: Grand Prix-musikken topper listene