Rybak: – Nå er jeg bare veldig glad for å sove ut på bursdagen min

LISBOA (NRK): Alexander Rybak sier de gikk for seier, men at det ikke gikk i år i årets Eurovision Song Contest. Nå skal den ferske 32-åringen sove ut før han skal feire bursdag.

Alexander Rybak rett etter finalen i Eurovision Song Contest

TAPTE MED ET SMIL:– Vi gjorde så godt vi kunne. Vi gikk for seier, men det gikk ikke. Jeg er veldig fornøyd med at opptredenen gikk så bra, sier Alexander Rybak etter at det ble klart at Norge havnet på 15. plass.

– Nå er jeg bare veldig glad for at sove ut på burdagen min, sa Rybak til NRK etter at det ble klart at Norge havnet på 15. plass i sangkonkurransen.

Han omtaler Israels vinnersang som «herlig».

– Jeg elsker alt som er annerledes. Det er Israel, og det er god musikk også, sier Rybak.

Laster Twitter-innhold

Skuffet

Norge endte på 144 poeng.

– Når man er med i en konkurranse, så går man jo for seier. Det ble ikke seier. Så det er lov å være skuffet. Det viktigste for meg er at jeg gjorde den beste opptredenen i hele denne uken, den kom helt på slutten, sier Rybak til pressen natt til søndag.

Allerede samme dag som Eurovision er over, er han klar for å snakke om å bli med en rekke ganger til.

– Jeg ser for meg at jeg blir med sju-åtte ganger til i Grand Prix. Jeg bare elsker hele Grand Prix-spenningen. Så vet jeg ikke om jeg kommer videre nesten gang, men jeg liker denne konkurransefølelsen, sier Rybak.

– Beklager, Norge

Rybak var nummer sju ut av de 26 som stilte i finalen. På scenen sang og danset han tilsynelatende selvsikkert og fornøyd.

– Beklager, Alexander. Sangen treffer meg ikke. Han er god på scenen og har god energi, men beklager, Norge – det blir nok ingen seier i år, sa Blair Martin, Eurovision-ekspert og musikkjournalist for den australske radiokanalen Queer Radio.

Han har fulgt hver Eurovision-finale tett 30 år på rad, og mener årets finale er helt spesiell.

– Dette er den beste finalen noensinne. Jeg kan ikke komme på en lignende finale hvor alle fortjener å vinne. Ingen fortjener å tape i år. Alle er gode, og ingen har hatt noen uheldige fremføringer eller gjort noe idiotisk på scenen, sier Martin til NRK.

– Rybak var «på» fra første sekund

En som imidlertid gledet seg over nordmannen, var tidligere Melodi Grand Prix-general Per Sundnes:

– Rybak var «på» fra første sekund. Det er en maktdemonstrasjon i utførelsen og virkelig spilleglede. Det fremstår veldig «live», og nå er det spennende å se om Europa vil ha Rybak-pedagogikk på pallen. Jeg heier på at han så langt leverte mest glede. Jeg satser på Fornebu 2019, sa han til NRK.

Per Sundnes

Per Sundnes mener Alxander Rybak viser virkelig spilleglede.

Foto: Mark Earthy

Leder i MGP-fanklubben, Morten Thommasen, fulgte finalen inne fra arenaen. Han var fornøyd med Rybaks opptreden.

– Alexander gjorde sakene sine knallbra. Hele salen ble i partyhumør deluxe da han sang, sa Thommasen.

Under det svenske bidraget fikk Rybak et aldri så lite spark fra söta bror, som antydet at nordmannen satt og skrev ned hvordan man lager en bra låt (med referanse til Rybaks låt «That´s how you write a song»), under Benjamin Ingrossos «Dance You off».

Laster Twitter-innhold
Benjamin Ingrosso med sangen "Dance You Off"

Sveriges håp i finalen var Benjamin Ingrosso.

Mann stormet scenen

Under Storbritannias opptreden, løp en mann opp på scenen og tok mikrofonen fra SuRie.

– Hun stanset helt opp. Publikum ga henne så fantastisk støtte, og jeg er så imponert over profesjonaliteten hennes. Hun stanset og demonstrerte at dette kunne hun ikke fullføre før hun fikk mikrofonen tilbake. For en kraft hun hadde. Dette er ekte fremføringskunst, sier Martin.

Jubelen stod i taket da SuRie hentet seg inn igjen etter stormingen. Vaktene grep inn, og mannen ble satt i varetekt.

– Man kan også stille seg spørsmålet om sikkerheten. Sikkerheten er jo så grundig her nede.

Utenfor oppe på takene rundt arenaen står det bevæpnet politi.

– Samtidig kan man ikke dytte publikum bort – det er jo det som et essensen i showet her det er å ha publikum så nære, da er det en fare for at slikt kan skje.

– Sterk finale i år

Eurovision-sjef Jon Ola Sand mener kveldens finale hadde en god blanding av låter.

– Årets Eurovision er ikke mer spesielt enn andre år, men det er en veldig bra miks mellom store, spektakulære show, låter med inderlighet og budskap og litt mer gladlåter. Det blir utrolig spennende, sa Sand tidligere lørdag.

Laster Twitter-innhold