Mann stormet scenen under Storbritannias opptreden

LISBOA (NRK): Plutselig under Storbritannias opptreden, kom en mann seg opp på scenen og tok mikrofonen. – Til artistens fordel, sier australsk musikkjournalist.

En mann hoppet opp på scenen og tok mikrofonen fra den britiske artisten SuRie

En mann hoppet opp på scenen og tok mikrofonen fra den britiske artisten SuRie. Ifølge den britiske avisen The Sun, var det aktivisten «Dr ACactivism» som stormet scenen.

Da britiske SuRie fremførte låten «Storm» i Lisboa i kveld, ble hun brått avbrutt av en mann som kom seg opp på scenen.

Mannen tok mikrofonen ut av hendene til den britiske artisten, og ropte blant annet «vi krever frihet!», ifølge den britiske avisa Mirror.

Vaktene fikk raskt kontroll på mannen, og SuRie fikk dermed fortsette. Da hun fikk mikrofonen tilbake, brøt hele salen ut i vill applaus.

Den europeiske kringkastingsunionen opplyser at mannen er arrestert. Den britiske artisten ble tilbudt å opptre igjen senere i kveld, men Storbritannia takket nei fordi de var fornøyd med artistens opptreden.

The Sun: Aktivist stormet scenen

Ifølge The Sun er det aktivisten «Dr. ACactivism» som stormet scenen. Han har tidligere stormet scenen under blant annet finalen av The Voice i Storbritannia.

På mannens Twitter-konto beskriver han seg som en aktivist, filosof, og DJ, bosatt i London. Han har også skrevet en bok med navnet «The Workings of The U.K State Mafia».

Mann stormer scenen

Mannen tok raskt mikrofonen ut av den britiske artistens hender, og hun måtte avbryte låten. «Vi krever frihet!», skal han ha ropt.

Foto: Armando Franca / AP

Tror flere vil stemme på henne

– Hun stanset helt opp. Publikum ga henne så fantastisk støtte og jeg er så imponert over profesjonaliteten hennes. Hun stanset og demonstrerte at dette kunne hun ikke fullføre før hun fikk mikrofonen tilbake. For en kraft hun hadde. Dette er ekte fremføringskunst, sier Eurovision-ekspert og musikkjournalist for den australske radiokanalen Queer Radio, Blair Martin.

Martin tror avbrytelsen kan være til artistens fordel. Etter å ha ligget langt nede på bettinglistene, hoppet Storbritannia opp til topp ti etter opptredenen.

– Hun vil nok få mye støtte fra folk, og flere vil nok vurdere å stemme på henne. Hun kom seg så fort til hektene etter noe som aldri skal skje. Dette er utilgivelig oppførsel, sier han.

SuRie får blant annet støtte fra artisten Christopher Maloney.

«Storbritannia er stolt nå. Bra jobbet jenta mi, en ekte profesjonell», skriver han.

Laster Twitter-innhold

Har skjedd før

En lignende hendelse skjedde med Spania under Eurovision i Oslo i 2010 da «Jimmy Jump», en mann som ofte hopper fram under store arrangementer, slo til.

Midt under Spanias bidrag da sendingen var i Oslo.

Her stormer «Jimmy Jump» scenen i Oslo i 2010.

Martin lurer på hvordan slikt kan skje med så grundig sikkerhet. På takene rundt arenaen i Lisboa står det bevæpnet politi.

– Samtidig kan man ikke dytte publikum bort – det er jo det som et essensen i showet her – det er å ha publikum så nære, da er det en fare for at slikt kan skje, sier Martin.