Hopp til innhold

Fem høydepunkter fra Eurovision 2018

Gikk du glipp av årets største glam- og glitterfest? Her kan du se fem høydepunkter fra årets Eurovision Song Contest i Lisboa.

1. Vampyr åpnet ballet

Melovin synger sangen «Under The Ladder»

Mélovin fra Ukraina er først ut i Eurovision-finalen. Hans goth-vampyrstil preget scenen med levende flammer og artige kontaktlinser.

2. Mann stormet scenen midt i Storbritannias bidrag

En mann hoppet opp på scenen og tok mikrofonen fra den britiske artisten SuRie

Plutselig under Storbritannias opptreden, kom en mann seg opp på scenen og tok mikrofonen fra britiske artisten SuRie. Ifølge den britiske avisen The Sun, var det aktivisten «Dr ACactivism» som stormet scenen.

3. Se den kjolen!

Estlands Elina Nechayeva fikk ikke bare oppmerksomhet for sin operastemme, men også Prosjektor-kjolen hennes skapte interesse. Kjolen krevde tre projektorer for å bli til på scenen, og ble en kostbar utgift for Estland.

4. Her forstår hun at hun har vunnet

Israel er vinneren av Eurovision Song Contest 2018

Israel og Kypros var begge favoritter og knivet lenge i toppen. Først med de siste publikumsstemmene ble det klart at Netta Barzilai fra Israel sikret seg seiren med låta «Toy».

5. Endelig satt saltoen

Den tsjekkiske danseren skadet ryggen under en av prøvene, men under finalekvelden satt saltoen. Det skapte vill jubel i salen da han klarte saltoen i finalen.