Hopp til innhold

Følg MGP-pressekonferansen her

Følg pressekonferansen der årets artister i Melodi Grand Prix skal avsløres her.

MGP-artistene 2015

I dag ble årets MGP-deltakere presentert.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

HØR SMAKEBITER FRA LÅTENE HER!

MGP 2015

Alexandra Joner og sangen Cinderella var første navn ut på dagens presentasjon.

Første artist ut var Alexandra Joner. Alexandra deltar i MGP med låten Cinderella. Det er produsent-duoen GoToGuy, nærmere bestemt Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke og Erik Smaaland som har skrevet og produsert låten.

Andre artist er dansebandet Contrazt. Til vanlig synger Contrazt på norsk, men i MGP deltar de med en engelsk låt. Heaven er en kjærlighetssang skrevet av danskene Jan Lysdahl og Jacob Collin Launbjerg. Førstnevnte har tidligere skrevet to vinnerlåter i dansk MGP, mens Lysdahl for mange kanskje er best kjent som

MGP 2015

– En sang om å falle å reise seg, beskrev Erlend Bratland låten sin som.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

trommeslageren til Kim Larsen.

Den tidligere Norske Talenter-vinneren Erlend Bratland skal også delta i årets MGP med sangen Thunderstruck.

17 år gamle Ira Konstantindis skal delta med sangen We don't worry. Den er skrevet av av Øyvind Blikstad, Bjarte Giske, Ali Pirzad og Julie Bergan. Bergan var selv med som artist i MGP for to år siden. Ali Pirzad er bedre kjent under artistnavnet A-Lee, og sto blant annet for årets mest spilte norskspråklige låt i 2011.

MGP 2015

– Vi skrev låten på et par timer, forklarte Jenny Langlo under dagens pressekonferanse.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

21 år gamle Jenny Langlo har tidligere vunnet Idol, og skal delta med sangen Next to you.

I 2013 skrev Karin Park MGP-vinnerlåten I Feed You My Love for Margaret Berger. I år skal hun selv delta med sangen Human Beings.

29 år gamle Marie Klåpbakken skal i motsetning til de fleste andre synge på norsk. Ta meg tilbake heter låte hun skal delta i MGP-finalen med.

Mørland & Debrah Scarlett skal delta i årets finale med sangen A monster like me. Kjetil Mørland kommer fra Grimstad, mens norsk-sveitsiske Debrah har bodd mesteparten av livet sitt i Sveits. Hun gjorde inntrykk på mange, deriblant Kjetil, med sin deltagelse i The Voice på TV2.
– Jeg kjente ham ikke før han sendte meg låta, sa Debrah på dagens pressekonferanse.

Staysman & Lazz

Staysman & Lazz skrev låta En godt stekt pizza, etter å ha blitt servert nettopp det.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Raylee deltok i årets Stjernekamp her på NRK. I MGP skal hun synge låta Louder, som er skrevet av Andreas Stone Johansson & Ricky Hanley. Svensken Johansson har skrevet flere store hits i Asia, og har blant annet ti nummer en-singler i Japan på samvittigheten.

Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen startet duoen Staysman & Lazz i 2009. I MGP skal de delta med låta En godt stekt pizza.

Tor Endresen og Elisabeth "Bettan" Andreassen kan med rette kalle seg veteraner i MGP-sammenheng. De skal sammen framføre All over the world.

Andreassen har jubileum i MGP-sammenheng i år. Det er 30 år siden hun og Hanne Krogh som Bobbysocks vant grand Prix med sangen La det swinge.

Melodi Grand Prix går i år tilbake til røttene, og satser alt på én stor finalesending i Oslo Spektrum den 14. mars. NRKs Kringkastingsorkester (KORK) deltar også for første gang på 17 år.

Det blir altså ingen delfinaler i år, og den store finalen går som sagt av stabelen 14. mars. Den internasjonale finalen er i Wien 23. mai.