Semulepudding med rød saus og rips

Semulepudding med rips. Den røde sausen serveres ved siden av.

Foto: NRK

Semulepudding med rød saus

God gammel melkedessert med semulegryn som serveres med rød saus laget på saft. Bruk gjerne bringebær- eller solbærsaft.

Slik gjør du

Semulepudding

Bland kald melk og semulegryn i en kjele og rør til det koker. La småkoke ca.15 min til grynene er møre.

Visp sammen sukker og egg i en bolle. Hell litt varm grøt i bollen under stadig røring. Hell eggeblandingen tilbake i grøtkjelen og gi alt ett raskt oppkok under røring. Smak til med mandeldråper.

Hell puddingen i en glassbolle. Dryss gjerne på litt sukker for å unngå snerk. La stå kaldt til den har stivnet.

Rød saus

Bland saft og vann. Kok opp blandingen, eventuelt med sukker.

Rør sammen potetmel og vann til jevning. Trekk kjelen vekk fra platen, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører. La igjen blandingen få et raskt oppkok.

Avkjøl før servering.

Kilde: Heidi Netland Berge i Norgesglasset, NRK P1