Laster innhold, vennligst vent..

Lag din egen hurtigrute-mat

Skal du se på Hurtigruten minutt for minutt trenger du mat! Hvorfor ikke spise det samme som passasjerene om bord? Inviter gjester! Sett dere sammen foran TV-en og opplev Norge på sitt vakreste. Her er menyen og oppskriftene!

Spekemat

God norsk spekemat.

Foto: Tore Zakariassen / NRK
Livèche-kylling med grønnsaksrisotto

Livèche-kylling med grønnsaksrisotto.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Menykort fra Hurtigruten

Menykortet for middag på strekningen Trondheim-Rørvik.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Sjokoladefondant

Sjokoladefondant.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Torsdag: Middagsbuffet

Første kvelden er Hurtigruten på vei fra Bergen. Da blir det middagsbuffet med kalde kjøtt- og fiskeretter og varmretter laget på de beste råvarer.

Fredag: Klippfiskbolinhos, Livèche-kylling og eplekake

I løpet av natten har vi passert Florø, Måløy, Torvik og kom til Ålesund om morgenen. I løpet av dagen har vi vært i Geiranger og når middagen serveres er vi på vei fra Ålesund til Molde.

Lørdag: Blomkålsuppe, krydderbakt ørret og sjokoladefondant

Natt til lørdag går Hurtigruten innom Kristiansund og kommer til Trondheim om morgenen. Middag serveres på vei fra Trondheim til Rørvik.

Søndag: Vestfjordsalat, krydret svineribbe og tilslørte bondepiker

Natt til søndag stopper Hurtigruten i Brønnøysund, Sandnessjøen og Nesna før den kommer til Ørnes om morgenen. Søndag ettermiddag går MS Nordnorge fra kai i Bodø og krysser Vestfjorden for å legge til i Stamsund og Svolvær i Lofoten.

I Trollfjorden serveres

.

Mandag: Grønn ertersuppe, seiloins med timianbakt løk og konfektkake

Ferden går videre fra Lofoten til Vesterålen. Skipet legger til i Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn og kommer til Harstad om morgenen. Om dagen anløpes Finnsnes og Tromsø. Middagen serveres på vei fra Tromsø til Skjervøy.

Tirsdag: Nordkappbuffet

Buffet ombord på MS Nordnorge

Skalldyrbuffet.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Natt til tirsdag går skipet innom Øksfjord og Hammerfest før den når Havøysund om morgenen og går videre til Honningsvåg.

Festbuffet: Når Hurtigruten har rundet Nordkapp og er på vei mot Kjøllefjord og Mehamn blir det stort festbord med sesongens beste nordnorske råvarer som basis. Sjømaten dominerer, og ofte blir det smakfull, saftig kongekrabbe. I Finnmark er reinkjøtt et naturlig innslag når det er tilgjengelig.

Natt til onsdag er Hurtigruten innom Berlevåg, Båtsfjord, Vardø og Vadsø før den når Kirkenes onsdag formiddag.