Grønn currypasta

Karripastaen består av ferske grønnsaker og urter og holder seg ikke lenge. Men har du noe igjen, så kan den fryses.

Foto: Egon Rix / DR

Grønn karripasta

Thailandsk karripasta kan brukes i flere av oppskriftene fra Camilla Plum.

Slik gjør du

Rist fennikelfrø, korianderfrø og karve i en tørr panne til de dufter. Knus i krydderkvern sammen med kassiakanel.

Skrell løken og skjær den i fire. Rens chili for frø og hinner, hvis du ikke vil ha en veldig sterk karripasta. Ta bort de ytterste bladene av sitrongresset og bruk bare de nederste 5 cm til karripastaen. Resten kan du ha i suppen.

Skrell ingefær og galanga. Hakk palmesukkeret grovt. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller krydderkvern og kjør til det er blitt en fin pasta.

Tips

Se også: Camilla Plum med krydder og krutt

Kilde: Camilla Plum med krydder og krutt/DR