Fløtekarameller

Karamellene pakkes i cellofanpapir og pyntes med rød sløyfe.

Foto: NRK

Fløtekarameller

På Hordamuseet i Fana lages det fløtekarameller til jul.

Slik gjør du

Mandlene kan ristes på svak varme i stekeovnen.

Bland alle ingrediensene, utenom mandlene, i en panne med tykk bunn. Kok massen og rør jevnt til den passerer kuleprøven, 120 °C.

Tilsett mandlene og hell massen ut i en flat form med rette kanter.

Skjær eller klipp massen i firkanter før den blir helt kald. Pakk karamellene i papir.

Kuleprøven

Varm massen opp til ca. 120 °C. Hell noen dråper av sukkermassen i kaldt vann. Massen skal kunne formes som en kule. Myk kule (knapt 120 °C) eller hardere, det kommer an på hva massen skal brukes til.

Tips

Kilde: Marta Rykkje, Hordamuseet i Norge Rundt