Ålesuppe (fiskesuppe med ål)

Ålesuppe er enkelt: Grønnsaker i terninger og ål i biter kokes til alt er mørt. Middagen er ferdig.

Foto: Fra TV-serien Munter mat (Spise med Price) - egnsretter / DR

Ålesuppe (fiskesuppe med ål)

I serien om dansk tradisjonsmat reiser brødrene Price til Sjælland, og får prøve ålesuppe – fiskesuppe med ål. Her er deres oppskrift.

Slik gjør du

Klipp finnene av ålen, og skjær den i stykker på mellom seks og åtte centimeter. Dryss over salt.

La den trekke natten over i kjøleskapet, eller så lenge du har tid til.

Skjær poteter, purre, gulrøtter og sellerirot i små terninger.

Ha alle grønnsakene, ålen og krydderet i en kjele, og hell over så mye vann at suppa blir så tykk eller tynn som du foretrekker. Kok opp.

La alt koke i mellom 15 og 20 minutter. Suppa er ferdig når ålen slipper beinet.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR