NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (U22) The Pink Robots

Med pompøse mannsstemmer og en kvinnevokal av det sylfrekke slaget, er det ikke rart at bandet både har kuppet en plass på Urørt Underwood og blitt kåret til Ukas Urørt.

The Pink Robots (Foto/Copyright: Øyvind Ganesh)
Foto: Øyvind Ganesh Eknes

URØRT MENER:

”På papiret er "Curly" en helt latterlig usannsylig miks av 60-70-80-90-00-tallet. Men som lydbølger og stakkato brekk, chop-chop-riff, atmosfæriske breakdowns, pompøse mannsstemmer og sylfrekk kvinnevokal dras det hele i land med en helt uforståelig popmagi. Kinks? Stars? Muse? Gang of Four? A-ha!? Ja.”

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hør låta, og trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned låta.

The Pink Robots, som består av Hans Helgesen (vokal og tangenter), Christoffer Vighals Smedaas (slagverk), Line Dybedal Vederhus (sang og tangenter), Jens Petter Haugan (bass) og John-Erik Åhjem (gitar), bestemte seg for å slippe alt de hadde i hendene og heller lage flotte poplåter.

Gikk i glemmeboka

Bandnavnet er mildt sagt inspirert av albumet til The Flaming Lips, noe de imidlertid ikke mener at gjør så mye.

– Pink representerer det lekne og feminine, mens Robots står for det harde, maskinelle og maskuline, sier vokalist, Hans Helgesen.

Låta ”Curly” ble egentlig laget i 2006, men den gikk av en aller annen grunn i glemmeboken.

– Den ble aldri helt ferdig. Vi glemte den rett og slett. Men i 2008 tok vi den fram igjen og skrev en ny tekst.

Mer: The Pink Robots på Urørt .

Melodifokusert pop

Bandet beskriver musikken sin som fengende og melodifokusert pop. Framgangsmåten for å lage musikk, er helt forskjellig fra låt til låt.

– Det er fengende og melodifokusert pop. Vi vil at musikken vår skal ha en bred appell, men det er ikke noe vi går aktivt inn for. Det viktigste er at alle i bandet liker det vi spiller selv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Det betyr utrolig mye. Vi har alltid ønsket å bli det. Og så er det deilig å få mye oppmerksomhet. Vi har jobbet lenge i studioet og på øvingsrommet for dette. Ukas Urørt er den beste måten å få ut musikken sin til folket på.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Da øvingslokalet vårt i Skuteviksboden brann ned. Vi mistet alt, men det verste vi mistet var en harddisk med musikk fra de tre siste årene.

Nedlastbar Ep på Urørt

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vi gir ut en promo-ep med 5 låter, deriblant Curly, så fort vi blir ferdig. Disse låtene vil det også gå an å laste ned fra Urørt-siden vår. I sommer skal vi spille inn musikkvideo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Donkey Boy er et flott elektropopband og flotte folk. Ada & the Deadlocks er en talenfull jente med deilige låter. The Siri Lanckas er tacorock på sitt beste og fantastiske folk. The Human Project , fordi Vetle er en veldig talentfull låtskriver. Nanna Christensen er en god soulsangerinne med gode låter.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Vær glad og snill, veien blir til mens du går. Og tusen takk til alle som har stemt oss fram til å være et av Urørt Underwood-bandene.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3