NRK Meny
Normal

Ukas Urørt (U17) Firefly Effect

Firefly Effect forsøker å lage musikk som gjør deg glad. - Det er nok av melankoli og tristesse der ute, mener Truls S. Johnsen, som har lagt ut hele den kommende skiva på Urørt.

Truls Johnsen (Foto/Copyright: Linn-Mari Staalnacke)

Urørt mener:

"The Firefly Effect tonesetter den gryende sommeren, piknikene som er akkurat litt for kjølige, den oransje solnedgangen og vissheten om at fra nå av blir livet bare varmere, mykere og døsigere."

Hør låta "Never By Your Side"

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Trykk på 'pil ned' til høyre i playeren for å laste ned.

Mer om: Firefly Effect på Urørt

Sammen med Øystein Hygen Christensen, Henrik Stenberg og Marit Harnes utgjør Truls Solerød Johnsen Ukas Urørt med bandet Firefly Effect. Hver for seg kan du finne de fire medlemmene i band som Children and corpse playing in the streets , Johnny Cane Band , Pilemil og Silencescreamslouder .

- Marit sier at det er en skikkelig kul ting å bli Ukas Urørt , men vi andre har jo ikke blitt plukka ut før, sier Truls.

Først som sist kan det bekreftes at Firefly Effect er en gjeng der samtlige medlemmer spiller i minst et band til.

-Jeg lager låtene, også tar vi det derfra, fortsetter Truls. Firefly Effect er fortsatt et slags soloprosjekt, men de andre setter jo masse farge med sin måte å spille tingene på.

Spesiell sound

Høsten 2005 ble Firefly Effect startet av Truls, som rett og slett var lei av å ikke spille i band.

- Singer/songwriter-bagen har aldri helt vært min greie, så da begynte jeg å programmere litt, forteller han. Tanken var egentlig å bare programmere litt trommer, men når jeg først fant alle de fantastiske synth-lydene som lå i Fruity Loops skjedde egentlig mye av seg selv.

- Akkurat det programmet blir jo mest brukt til å lage mer elektronisk musikk enn det jeg bruker det til, noe som vel også skapte et nokså spesielt sound. Strange Girls-skiva fra 2006 er laget i Fruity Loops, og på den er det meste programmert.

Brillefint fra Henrik, Øystein og Truls.

Henter inn jentene

- Jeg liker ildfluer, og vi bruker jævlig mye effekter, sier Truls om bandnavnet. Samtidig kan det tolkes til å bety veldig mye forskjellig, og det liker jeg.

Sommeren 2006 ble Henrik med, og våren etter var bandet besatt med to hoder til, Øystein og Pilemil .

- Før det hadde vi spilt med backingtrack fra Fruity Loops, men slike flinke folk danket fort ut dataen, og siden har vi spilt uten track.

Pilemil ble til gymnaslærer Pilemil nå i vinter, og måtte takke for seg da det ble for mye med full jobb i tillegg til 3 band. Nylig ble Marit fra Children and corpse playing in the streets hentet inn til å ta over, og på den kommende skiva kan man høre stemmen til Sara Lena Yri Cools.

- Sara er travelt opptatt med mange andre band, men vi satser på litt gjesteopptredner fremover fra henne også.

Gratis skive

I høst ble de kastet av scenen i Berlin av selveste Politzei, og i slutten av mai kommer de ut med skiva "Everything Is Beautiful And You Are The Reason" på Perfect Pop/Solerød Records. Allerede nå kan du høre og laste ned albumet på Urørt .

- Hør den som en hel skive dersom du laster den ned, den har en begynnelse og en slutt med en rød tråd i mellom, anbefaler Truls.

Helst vil han ikke beskrive musikken så mye, men forteller at de forsøker å lage musikk som gjør deg glad.

- Det er nok av melankoli og tristesse der ute, mener Truls. Vi kaller det retrofuturistisk solskinnspop, men ellers har jeg hørt folk komme med de snodigste referanser.

Bandet er allerede godt i gang med oppfølgeren, og mot sommeren venter flere konserter.

Kulturstrøm

 • Molderosen går til Arild Andersen

  Kontrabassisten Arild Andersen er tildelt Molderosen 2018. Det er Moldejazz sin høyeste utmerkelse og tildeles en person som har vært med å sette Molde på kartet. Arild Andersen har spilt på mange av Moldejazzfestivalene, og er landets mest kjente jazzbassist. Arild Andersen er 72 år gammel og kommer fra Lillestrøm

  Arild Andersen
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Flyttar Manson-film

  Quentin Tarantino sin film om sektleiaren Charles Manson skapar debatt allereie før han er ferdig. Opphavleg skulle filmen med namnet «Once Upon A Time in Hollywood» ha premiere på 50-årsdagen for drapet på skodespelarinna Sharon Tate, 9. august 2019. No har premieredatoen blitt flytta, ifølgje The Hollywood Reporter. Leonardo DiCaprio og Brad Pitt har hovudrollene i storfilmen. Filmselskapet hevdar at flyttinga av premieren ikkje har noko med 50-årsmarkeringa å gjere. Manson og hans tilhengjarar stod bak fleire brutale drap i 1969. Charles Manson døydde i 2017.

  FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES FRANCE-ENTERTAINMENT-MOVIE-BODY OF LIES
  Foto: BORIS HORVAT / AFP