Hopp til innhold

Timmy Gresshoppe tilbake på NRK

Ny avtale med Disney sikrer julaften på NRK i fire år framover.

Timmy Gresshoppe

Joda, Timmy, Donald og Mikke dukker opp på NRK i år også, etter at en ny avtale sikret fire år til med «Donald Duck og vennene hans».

Foto: Disney

Snipp og Snapp tar bolig i Mikke og Plutos juletre i den klassiske juleserien.

Snipp og Snapp tar bolig i Mikke og Plutos juletre i den klassiske juleserien.

Foto: Disney

Det var lenge usikkert om NRK ville fortsette juletradisjonen med Timmy Gresshoppe og Disney på julaften, etter at forhandlingene med Disney brøt sammen før sommeren, men i november ble det klart at julaften blir innledet med Mikke, Timmy og Donald.

LES OGSÅ: Ikke mer Timmy Gresshoppe på NRK i jula
LES OGSÅ: Alternativbevegelsens far

Norsk tradisjon siden 1979

Ved siden av «Grevinnen og hovmesteren» er Disney-programmet «Donald Duck og vennene hans» en av de lengstlevende juletradisjonene på norsk TV. Det har gått hver julaften, med noen opphold, siden 1979, og samler i snitt 540 000 seere når det går.

– I våres ble vi ikke enige om pris og innhold i kontrakten, og det endte i at det ikke ble noen enighet. Men vi tok opp dialogen igjen etter sommeren, for begge var enige om at det skulle gå videre på NRK1, sier redaksjonssjef Trond Storaa i NRK Super til NRK.no.

LES OGSÅ: Disney kjøper Star Wars-rettigheter
LES OGSÅ: Her jubler Kim Jong-un for Rocky og Mikke Mus

Fire år til

Uenigheten førte til stor debatt på nettet. Mange engasjerte seg for å få programmet tilbake på NRK julaften. Andre kanaler var interesserte i å ta over TV-programmet, men det var til sist NRK som fikk rettighetene.

– Det blir fire år til med Disney-jul på NRK. Både for barn og voksne har dette vært en NRK-tradisjon i mange år. For NRK som er en kulturbærer er det viktig å være det på underholdning også. Det er et TV-øyeblikk der familien samles på julaften, og både vi og Disney er glade for å ha kommet til enighet, sier Storaa.

Det synet gjenspeiles hos Disneys nordiske sjef, Casper Bjørner.

– Vi er svært glade over å få fortsette det gode samarbeidet vi har hatt med NRK med «Donald Duck og vennene hans» de siste årtiene. Det er en viktig norsk tradisjon Disney er stolt over å være del av sier Bjørner i en epost til NRK.no.

LES OGSÅ: Tyske Donald Duck med Holocaust-blemme

Hva synes du? Er Donald obligatorisk på julaften? Si din mening i kommentarfeltet under saken.

Kulturstrøm